Prema vedskoj astrologiji, svaka planeta predstavlja odnos i emociju. Venera se smatra planetom ljubavi, romantike, privlačnosti i lepote i kada je dobro pozicionirana, donosi sreću u ljubavi. Loše aspektovana Venera donosi prekidanje odnosa i veza i gorka iskustva. Da li za vas ima nade? Hoćete li naći svoju srodnu dušu? Ako ste među ovim horoskopskim znacima (a računa se i podznak), imate velike šanse!

Bik

Bikovi su ovu godinu započeli sa velikim emotivnim teretom i gomilom nerazrešenih pitanja. Mnoga iskustva i razočaranja trajala su sve do kraja aprila, kada je aspekt dubine i intimnosti osme kuće obasjao vašu petu kuću ljubavi. Ako ste bili u neobaveznim vezama, vaše šanse za intimu su se postepeno povećavale i u toku juna su se značajno povećale. Ovog leta, Saturn baca senku na vašu kuću ljubavi, pa ćete imati ozbiljne razgovore i napetost u odnosima, ali dotle ćete verovatno biti toliko uključeni u svoju (novu) vezu, da ništa neće moći da vas sabotira i destabilizuje. Do kraja godine možete imati ozbiljnu vezu, kakvu na početku godine niste mogli ni da zamislite. Duboka povezanost, postepeni razvoj i zbližavanje, emocionalna stabilnost i posvećenost – sve o čemu ste uvek maštali.

Rak

Osetljivi vodeni znak Raka može upoznati svoju srodnu dušu, svoju sudbinsku vezu. Prva četvrtina godine vam je bila ispunjena preosetljivošću, dramom, razočaranjem, a pojedine simpatije su se pojavljivale i nestajale, bez većeg uticaja. U drugoj četvrtini, uticaj devete kuće darme i religije utiču na petu kuću ljubavi i može se pojaviti osoba koja je prava za vas. Možete se „sudariti“ sa tom osobom, za koju će se ispostaviti da je stvorena za vas, prepoznaćete duhovnu povezanost sa tom osobom i vaš um će biti preplavljen zadovoljstvom i mirom.

Imaćete duševnu vezu sa osobom i vaš um će biti ispunjen srećom i zadovoljstvom. Ako ste bili u neobaveznim prijateljstvima i nestabilnim vezama, možete proći kroz raskid, udaljavanje i tugovanje, a sredinom godine se može pojaviti neko ko na najdubljem nivou rezonira sa vašim emocijama i energijom. Najbolje vreme za vas dolazi sa početkom jeseni, kada će biti prilike za kvalitetno vreme sa voljenom osobom, izlaske i druženja i povezivanje na svim nivoima.

Pročitajte i ovo: Najgori muški horoskopski znaci

Devica

Device će najzad naći stabilnost u svojim ljubavnim odnosima. Morate biti oprezni u toku juna i jula, jer je ovaj period pod uticajem kuće sukoba i može biti nesporazuma i svađa zbog ega i ambicija. Ali, svađe povećavaju intenzitet emocija i u drugoj polovini godine ćete ostvariti moćno jedinstvo sa partnerom. Ako ste sami, možete pronaći ljubav svog života u starom prijatelju, a postoji i mogućnost zaljubljivanja na prvi pogled. Pravo vreme za ostvarivanje dugorčnih odnosa je upravo u toku, a osećanja rastu i povezanost se razvija i učvršćuje.

Škorpija

Emocionalno osetljive i strastvene Škorpije imaće blagoslov Jupitera u svojoj ljubavnoj kući, koji donosi stabilizaciju partnerskih odnosa i zrelost i snagu da se veze podignu na viši nivo. Nove veze, koje su započele u maju, mogu se razviti i intenzivirati u toku leta, za šta vam Venera obezbeđuje povoljne aspekte. Sredina jeseni donosi nove emotivne dubine i mogućnost za razvijanje zajedničkih planova za budućnost. Ljubavne priče u ovom periodu mogu oživeti, strast se može obnoviti, a nove veze postati više nego ozbiljne!

Strelac

Intimnost i romansa u vašim partnerskim odnosima razvijaju se i rastu u prvoj polovini godine i u toku leta će biti na vrhuncu. Zajednička iskustva, istraživanja novih momenata i aspekata odnosa, zbližiće vas i produbiti vaš odnos. Usamljeni Strelci će biti veoma harizmatični i privlačni, a do kraja juna mogu doživeti romansu. Venera ispoljava svoju milost i uvodi vas u vezu sa mnogo romantike i strasti. Otkrivanje stvari koje vas povezuju, biće avantura puna uzbuđenja i uživanja.

Ribe

Do sredine godine vaša kuća ljubavi aktivira se tranzitom Venere i neko vas može posebno privući u ovom periodu. Ako vam se neko dopada već duže vreme, sada možete dobiti pozitivan odgovor. Ljubavna priča se razvija i napreduje, i u toku leta ćete imati mnogo prilika da provedete kvalitetno vreme sa voljenom osobom i otkrijete brojna zajednička interesovanja. Do kraja godine sve veze, stare i nove, mogu se produbiti i postaviti pitanja životnih izbora i odluka, koje ćete zajednički doneti. Stare veze dobijaju novu dimenziju sreće i poverenje i povezanost rastu.

Jarac

U junu postoje dobre šanse za ulazak u vezu – Saturn je uz vas i daje vam odlučnost, naročito kada je u pitanju preuzimanje inicijative i izražavanje osećanja prema nekome ko do sada nije ni bio svestan da postojite. Venera je u vašoj sopstvenoj kući i donosi razvoj ljubavnog života. Oni koji su već u vezi, do kraja juna će izgraditi bolje razumevanje sa svojim partnerom, a intimnost i strast biće na vrhuncu u avgustu, kada Mars prolazi kroz vašu kuću ljubavi. U julu se možete suočiti sa pojedinim preprekama, ali stvari se stabilizuju i jesen donosi nove planove i nadu za zajedničku budućnost.

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Comments