Žurke bez konzumiranja alkohola izazivaju veliko čuđenje kod mnogih, jer se iz nekog razloga ne dovodi u pitanje to da li pijete alkohol prilikom večerenjeg izlaska. U našem društvu je potpuno normalno da se konzumira alkohol čak i onda kada nam je napomenuto, iz bilo kod razloga, da to ne radimo. Na primer, ako imamo određene zdravstvene probleme, pijemo lekove, ili smo možda imali problema sa konzumacijom alkohola – ne bi trebalo da ga pijemo.

Da li ste nekada izašli u grad i rešili da ne konzumirate alkohol? Koji god da je razlog u pitanju… Ako jeste, onda vam je veoma dobro poznat pogled koji su vam uputili vaši prijatelji. Jer, kako to da ne pijete? Zašto ste izašli u grad, a ne pijete? Šta ćete uopšte raditi u gradu ako ne pijete?

Vašu odluku da ne konzumirate alkohol niko ne bi smeo da komentariše. To je vaš izbor. Isto kao što je vaš izbor odeća koju imate na sebi, boja kose itd. Zašto ne piješ je neizbežno pitanje, zato što vaš izbor da ne konzumirate alkohol znači da ne možete da se zabavljate, što, naravno, nije tačno.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Comely Way | aesthetic mood (@comely.way)

Posećivanje žurki bez konzumiranja alkohola, nažalost, podrazumeva da će vas neko ovo pitati, ali to ne treba da vas uznemirava. Uz poštovanje prema ljudima koji konzumiraju lakohol, samo budite dosledni sebe i svojoj odluci. Koji god da je razlog – to je vaša odluka.

Pre nego što uopšte odete na žurku, potrebno je da sagledate stvari. Dakle, vaša odluka je takva, ali društvene norme nalažu nešto drugo. Da li ste u redu sa tim da pokleknete samo zato što postoje nepisana socijalna pravila? A onda se zapitajte – da li je vama zaista dosadno kada ste na žurkama, ako ne konzumirate alkohol?

Žurke bez konzumiranja alkohola nisu dosadne. Da, alkohol čini da se nakratko opustimo, ali isto tako budi i onu najgoru stranu koja se krije u nama. Zato, ako znate da vam alkohol ne prija – jednostavno ne treba da ga konzumirate. Zamislite samo kako je osobama koje ne mogu da se zabave ako ne piju? Sigurno da im je život veoma dosadan.

Uvek možete da uzmete bezalkoholni koktel ili pivo i da uz svoje piće uživate u muzici. Muzika je ta koja nas pokreće. Kada smo na žurkama, lako možemo da se isključimo i da se prepustimo osećanjima. A to možemo najbolje da uradimo uz muziku. Dozvolite da vas ona ponese i nemojte uopšte da razmišljate o činjenici da ne konzumirate alkohol.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Comely Way | aesthetic mood (@comely.way)

Za pojedine ljude – alkohol je samo put do loših izbora. Ukoliko ne konzumirate alkohol, u startu znate da ste izbegli loše odluke, što je sjajno! Takođe, nekada alkohol može da poremeti vaše pređašnje dobro raspoloženje. Kada potiskujemo određene emocije i popijemo alkoholno piće – dešava se da te emocije isplivaju na površinu. Alkohol nije rešenje, ne bi trebalo da ga konzumiramo ako ovako utiče na nas.

Opustite se, predajte se muzici i nemojte da dozvolite da vas komentari poljuljaju. Ukoliko vam se ne dopada alkohol ili samo jednostavno ne želite da pijete – sigurno da možete da uživate u društvu i energiji oko vas. Jer, ne postoji ništa gore nego kad ljudi odluče da ne odu na žurku zbog toga što ne konzumiraju alkohol.

Naslovna fotografija: instagram.com/comely.way

Milica Antić

Comments