zoe Zvezda u usponu: Zoe Saldana Rođena je 19. juna 1978. godine kao Zoi Jadira Saldana Nazario (Zoë Yadira Zaldaña Nazario) u Nju Džersiju, a detinjstvo je provela u Kvinsu. Sa deset godina, zajedno sa svojom porodicom, seli se u Dominikansku republiku gde je pohađala prestižnu školu baleta “Espacio de Danza Dance Academy”. Pored baleta, učila je o džezu i modernom latino plesu. U Dominikanskoj republici je sa porodicom provela sedam godina. U sedamnaestoj dolazi u Njujork gde je nastupala sa pozorišnom trupom “Faces”. Ovi nastupi su joj doneli veliko iskustvo i svakim novim nastupom je usavršavala svoj ples.

Na filmskom platnu:

Zahvaljujući svom talentu za ples i veštini koju je sticala od malih nogu dobila i svoju prvu ulogu u filmu “Center stage” (2000). Priča ovog filma prati dvanaest tinejdžera koji pohađaju školu baleta u Njojorku. Režiju ovog filma potpisuje Nikolas Hajtner (Nicholas Hytner). Gluma je postala njena druga ljubav. 2002. godine se pojavljuje u tinejdžerskoj drami “Crossroads”, gde igra pored pop princeze Britni Spirs (Britney Spears).

Usledila je uloga u čuvenim “Piratima sa Kariba”, uz Džonija Depa (Johnny Depp) i Džefrija Raša (Geoffrey Rush), koji za Zoi kaže: “Ona je zvezda u usponu, i divan prijatelj”.

Film “The Terminal” (2004) joj je doneo saradnju sa Tomom Henksom (Tom Hanks), a 2005. godina ulogu u romantičnoj komediji “Guess Who”, uz šarmantnog Eštona Kučera (Ashton Kutcher).

guess who28 Zvezda u usponu: Zoe Saldana

Za svoju ulogu u filmu “Avatar” se pripremala šest meseci. Pohađala je časove jahanja i streljaštva. Lik Nejtiri smatra najvećim izazovom u njenoj dosadašnjoj karijeri – fizički i duhovno. Doneo joj je saradnju sa Stivenom Spilbergom (Steven Spielberg) i planetarnu popularnost.

14. januara 2011. godine u Americi je premijerno prikazan film “Burning Palms” u režiji Kristofera Landona (Christopher Landon). U ovom filmu Zoi igra pored Džejmi Čang (Jamie Chung) i Lejk Bel (Lake Bell).

Za 2. septembar 2011. godine zakazana je premijera filmskog ostvarenja “Colombiana”, za koji je scenario pisao Luk Beson (Luc Besson). Priča ovog filma prati mladu ženu koja, nakon prisustva ubistvu svojih roditelja u detinjstvu, postaje i sama hladnokrvni ubica. Pored Zoi u filmu igraju Majkl Vartan (Michael Vartan) i Kalum Blu (Callum Blue).

Moda i Zoi:

Zoi se u godinama za nama nalazila na naslovnicama i u editorijalima magazina “Elle”, “Vanity Fair”, “V”, “GQ”, “Glamour” i “Nylon”. 2007. godine, zajedno sa svojim sestrama, pojavljuje se u reklamnoj kampanji za brend Gap.

Najveći izazov u svetu mode joj je bio angažman za reklamnu kampanju 2010. godine za brend Calvin Klein i kolekciju donjeg veša. Na crvenom tepihu najčešće nosi kreacije brenda Calvin Klein i cipele Brian Atwood. Van crvenog tepiha njen stil je uglavnom sportski.

zoe saldana calvin klein envy Zvezda u usponu: Zoe Saldana

US Weekly je 30. juna 2010. godine objavio da se Zoi verila za svog dugogodišnjeg dečka, glumca Kita Britona (Keith Britton). Glumica je član mnogih humanitarnih organizacija.

Ono što niste znali o Zoi :

Levoruka je.

Divi se Vupi Goldberg (Whoopi Goldberg) i Anđelini Džoli (Angelina Jolie).

Govori engleski i španski jezik.

U sebi ima dominikanske, irske i indijske krvi.

Pojavljuje se u muzičkom spotu “La llave de mi corazón”.

Našla se na listi 100 najlepših žena sveta po mišljenju magazina “Maxim” 2010. godine.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan najnovijim beauty trendovima i neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments