Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Četiri iznenađujuće efektne rečenice koje možete da kažete i spasete stvar

Četiri iznenađujuće efektne rečenice koje možete da kažete i spasete stvar

Kao šef imate osećaj da uvek morate sve da znate i budete u pravu. Pogrešno. Pokušajte ove jednostavne, ali moćne stvari – da izgradite poverenje i vodite svoj tim sa integritetom.

Svi grešimo. Šefovi, zaposleni, članovi porodice, naši partneri. Ali, ono što je najbitnije jeste da znamo kako da se izvinimo.

Kada mi se desilo da sam zabrljao na poslu pre neki dan, dobio sam poziv od šefice da dođem na razgovor. Naravno, već sam shvatio da sam pogrešio i kada smo počeli da razgovaramo, rekao sam joj: “Pogrešio sam i izvinjavam se. Znam da ima još mnogo toga što treba da naučim. Dopustite mi da ispravim grešku.”

Očigledno, ovakav odgovor nije bio nešto što je moja šefica očekivala od mladog radnika. Nikada neću zaboraviti emocije koje su joj se očitavale u očima: zbunjenost, iznenađenje, prihvatanje i nešto što mi je ličilo na divljenje. Uh! U tom trenutku sam znao da sam uradio pravu stvar.

Tokom godina sam naučio da je istina ono što kažu – lepa reč i gvozdena vrata otvara, a iskrenost, poštovanje i spremnost da prihvatimo sopstvene greške se cene kao najveći ljudski kvaliteti. Stoga, ono što imam da vas posavetujem je sledeće:

“Žao mi je/Izvinite.”

Kratko i slatko izvinjenje smanjuje nivo otpornosti i besa u sobi. Sredite situaciju ovim jednostavnim rečima. Razgovor će postati manje stresan i više je verovatno da će se baš u tom trenutku javiti rešenje za problem koji imate.

slika17 Četiri iznenađujuće efektne rečenice koje možete da kažete i spasete stvar

Budite sjajan preduzetnik i vizionar i uzdajte se i u ljude oko sebe

“Pogrešio sam/Nisam bio u pravu.”

Priznavanje sopstvene greške deluje kao pročišćenje duše. Nema potrebe da se branite, nema potrebe da pravite mrežu izgovora. Oslobađajuće! Priznajte i onda ispravite grešku. Vrlo je jednostavno!

“Treba mi pomoć.”

Samo napred. Prihvatite da ne znate sve. Sjajan preduzetnik je okružen ljudima koji znaju više od njega. Obratite se svojim saradnicima i klonite se frustracije.

“Ne znam.”

Mislite da imate odgovore na sve? Pa, grešite. Čak i stručnjaci ne znaju sve. I svaki pravi ekspert će vam reći da niko nema sve odgovore i da ne možete očekivati da neko ima. Budimo realni – da sve znamo, život bi bio dosadan! Ovo je prilika da učite i sazrevate; a ovo je nešto što svaki preduzetnik i vizionar obožavaju da rade!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice