1075  h=x gk4td00z Stil Lejdi Di Princeza Dajana je bila jedna od najčešće fotografisanih žena na svetu. Sve što je nosila, od cipela i torbi, šešira i nakita, čak i džinsa, bilo je detaljno analizirano i komentarisano u britanskoj javnosti.

Kako je Lejdi Di, stidljiva mlada devojka, postala modna ikona?

Kako je iz ‘’10 najgore obučenih žena’’ 1982. godine dobila svoje mesto na Internacionalnoj listi najbolje obučenih poznatih ljudi  1991.godine?

Ali krenimo od početka. Dajana je pre veridbe nosila diskretnu šminku i nije imala prefinjen stil odevanja. Volela je udobnu odeću, koja je , pre svega, odgovarala njenom poslu asistenta u jednom vrtiću.

Nakon veridbe, celokupan stajling Princeze Dajane postaje veoma tradicionalan i vrlo British. Često su je kritikovali da se oblačila preozbiljno za svoje godine. Vremenom, našla je svoj put u , za nju, potpuno novom svetu oblačenja za određenu priliku, ceremonijalnih kostima, tijara, odgovarajućih cipela, torbi, šešira. Slušala je savete od zamenice urednika Vogue-a Ane Harvi, i počela je da eksperimentiše sa odećom različitih kreatora. Ali čak i u tome, Dajana je ostala svoja: slušala je savete ali je i pratila svoje instinkte.

U početku, njen stil je bio i suviše usklađen : nosila je crvenu haljinu, crvene čarape i crveni šešir , i sve to odjednom. Međutim, brzo je naučila iz svojih grešaka i shvatila da je javni nastup izuzetno bitan. U to vreme je snimala svako svoje televizijsko pojavljivanje, pažljivo analizirajući svaki detalj, frizuru, šminku i naravno odeću.

Vremenom, Lejdi Di razvila je izuzetno istančan osećaj za oblačenje u zavisnosti od prilike. Nosila bi Escada kaput u poseti Nemačkoj, Yuki haljinu kada je upoznavala japanskog cara Hirohita, Chanel odelo u Parizu. Primetila je da bi svetle i vesele boje njenih haljina imale posebno pozitivan uticaj na decu prilikom poseta bolnicama, a naročito je volela da u takvim prilikama nosi cvetnu haljinu koju je dizajnirala Bellville Sassoon.

Ono zbog čega je postala jako popularna i voljena u javnosti, bio je njen moderan pogled na život, kao i to što je uvek izgledala chic čak i u najjednostavnijim odevnim kombinacijama.

Međutim, nakon razvoda, promenila se. Postala je nezavisna žena i to se odrazilo i na njen stil. U poslednje dve godine svog života, počela je da nosi odeću kreatora kao što su Versace, Valentino, Galliano, Ungaro, Lacroix, Ferraud i Moschino. Konačno je pokazala svoj stil u pravom svetlu.

Jedan od najuticajnijih kreatora u njenim javnim nastupima, bila je Catherine Walker, ali i Jacques Azagury, kao jedan od njenih omiljenih kreatora.

Popularizovala je Dior torbe koje su postale njene omiljene 1995. kada je posetila Pariz i Bernadet Širak, prvu damu Francuske, i dobila od nje na poklon Lady Dior tašnicu.  Skoro preko noći, ta tašnica je postala must-have aksesoar tog vremena.

Lejdi Di je bila prepoznatljiva po Annick Goutal passion parfemu i bila je veliki fan Clinique i Body shop kozmetike.

I na kraju, nije bitno šta- već način na koji je to nosila, sa sjajem u očima i spokojnim osmehom koji je obarao sa nogu.


Nađa obožava šoping. ”Sve je pitanje dobrog ukusa” kaže Armani, a ona tako misli. Ne može da živi bez kafe, dobre muzike, životnih iznenađenja i ljudi koje voli.

Editors choice