Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Virtuelni svet: O ovim serijama se najviše tvitovalo

Virtuelni svet: O ovim serijama se najviše tvitovalo

Navike u vezi sa gledanjem televizije značajno su se promenile u poslednjih nekoliko godina. Zapravo, ceo naš život se promenio značajno poslednjih godina, otkako više ne možemo da zamislimo ni trenutak, a da nismo konektovani na internet.

Fotkamo šta jedemo, gde vežbamo i kakve smo rezulatate postigli, delimo sa drugima svoja zapažanja i sarkastične komentare, uhodimo poznate i nepoznate, te se trudimo da od sebe napravimo zvezdu, bar na pet minuta.

Čudan je svet postao. Tako je i sa televizijom. Em što sada ne moramo da budemo vezani za TV ekran, da bismo pratili TV program, kao da i nismo pogledali to što smo pogledali, ukoliko ne objavimo svoj komentar i damo svetu do znanja da se baš nama nešto dopada ili ne dopada.

Tako su se i kriterijumi, koji pokazuju da li je neka serija ili film dobar, značajno promenili. Najnovija istraživanja gledanosti, reakcija publike i opipavanja pulsa fanova nekog dela, vrše se putem Twittera!

Statistika se pravi tako što se broji o čemu se to najviše govorilo. Lako se može i proveriti da li su komentari mahom pozitivni ili negativni, pa ukoliko je profit cilj projekta, lako se može saznati “šta to narod želi”, a onda mu se to i ponuditi na tacni.

scandal season 2 Virtuelni svet: O ovim serijama se najviše tvitovalo

Tako je i kada su najpopularnije serije u pitanju. Istraživači su brojali koliko korisnika je pogledalo bar jedan tvit koji ima veze sa serijama “Scandal”, “Breaking Bad”, “The Walking Dead”, “Pretty Little Liars”, “Game of Thrones” i drugim.

game of thrones saison 4 hbo 15 minutes inedites Virtuelni svet: O ovim serijama se najviše tvitovalo

Prema tom istraživanju, pobedila je serija “Breaking Bead”, koja je dostigla “rič” od 6,o3 miliona korisnika.

“The Walking Dead” 5,17 miliona, “Game of Thrones” 3,51 miliona, a posledni na listi je šou “Dancing With The Stars”, sa 2,06 miliona.

Lenka Gatić

Editors choice