Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Zašto volim hejtere?

Zašto volim hejtere?

Pogled iz svemira: svest o ništavnosti i besmislenosti sićušne i krhke individualnosti naspram beskrajnog kosmosa. Nihilizam.

Pogled sa zemlje: svest o ništavnosti i besmislenosti sićušne i krhke individualnosti naspram beskrajnog kosmosa. Nihilizam.

Pogled iz dnevne sobe: svest o ništavnosti i besmislenosti svih koji nisu svesni ništavnosti i besmislenosti sićušne i krhke indivdualnosti naspram beskrajnog ega. I još me primoravaju da posmatram njihovo egomanijaštvo iz najveće blizine. Hejt.

Obožavam hejtere. Uz njih je žena potpuno bezbedna na mnogo načina.

Prvo i osnovno. Sa njima nikad nećete slučajno zatrudneti, jer hejteri strogo vode računa da ne podlegnu nasumičnom i masovnom doprinosu količini besmisla, oličenoj u još jednom krhkom živom biću.

Drugo i osnovno. Ako ste prodrli kroz hejterov sistem do te mere da vas on trpi u svom društvu, toliko da se povremeno zaboravi i prasne u smeh na neke vaše komentare, budite sigurne da imate posla sa pravim džentlmenom, koji se, doduše, neće kidati da vam pali cigare i odmiče stolice (jer to je ne samo besmisleno, nego i dozlaboga iritantno), ali će vas zato odbraniti životom u svakoj situaciji u kojoj se nađete ugrožene. Jer, kao i svaki hejter, svestan besmisla, on teži da svoj život stavi u službu viših ciljeva, da izađe na crtu svakoj vetrenjači i nalupa se packi niščima duhom što kolektivnije. Hejtujući donkihotstvo najstrašnije.

U tom smislu hejteri su odlični pedagozi, vođe, heroji i svetli primeri. Negovaće ljudske vrednosti po cenu života (koji je ionako besmislen), uprkos svim ostalim pretežnim i pretećim elementima društvene zajednice koja neguje laž, lopovluk, licemerje, površnost, osrednjost i glupost.

Hejter je usamljeni jahač. Nema srodnu dušu, ili, ako je ima, ne želi da je smara svojim prisustvom. Pošto je unapred izgubio svaku borbu u stilu “sam protiv svih“, njega na borbu ne nagoni pogrešan motiv pobede i satisfakcije. Zato je hejter principijelan do bola. Ne veruje ni u šta, jer je suviše pametan da bi na svoj ranjeni razum mogao da privija tako bapske meleme.

Dobro, malo je prs’o.

A vi niste?

Drži vas pozitivnost jer vaš tata ima mnogo para koje je stekao poštenim radom u demokratskoj državi Srbiji? Ili uspevate da odlično zarađujete, udobno živite, izdržavate porodicu, putujete i razvijate svoj duh u zemlji Srbiji? Ili nemate više od tri banke, pa je vaš smarački pozitivizam moguće pripisati nedostatku iskustva? I to sve pod pretpostavkom da ste razumno, pošteno i iskreno ljudsko biće, puno dobrih namera i željno da popravi sebe i promeni svet.

Neka, hvala. Ja ću hejtere. Da volim, da razumem, da konzumiram. Oni se neće uvrediti kad im kažem da su počeli da me smaraju i da mi treba malo prostora. A ja se neću uvrediti kad me optuže da sam primitivni optimista.


Aleksina Đorđević, matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim kad je izazvana. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije.

Editors choice