Ove godine, patika koju svi volimo i koja je odavno postala nezvanični simbol muzičara, umetnika i ljudi kreativnog duha, Converse Chuck Taylor All Star ili popularno nazvane starke, slave 100. rođendan!

Ukoliko nisi znala, ove patike iza svog nastanka kriju jednu interesantu priču. Chuck Taylor je zapravo stvarna osoba, košarkaš koji je takođe bio i prodavac u kompaniji Converse.

Iako namenjena košarkašima, u prvom momentu ova patika nije ostavila jak utisak na njih. Zahvaljujući Charles “Chuck” H. Taylor-u, košarkašu koji je toliko verovao u to da će All Star patiku nositi košarkaši širom Amerike, to se promenilo, kada se on 1921. godine pridružio prodajnim snagama Converse-a …i ostalo je istorija!

M7650T shot1 10 autfita koji dokazuju da starke možeš da nosiš uz sve!

Oduvek simbol, nikada trend, starka je oduvek služila kulturi mladih i buntovnih ljudi. Više nego bilo koje druge patike kojih možeš da se setiš, Converse Chuck Taylor patike nekako uspevaju da se najlakše i najbolje ukombinuju uz svaki autfit i svačiji stil, od urbanog, preko minimalističkog, poslovnog, ali i elegantnog!

Sada već legendarne bele starke su bile i ostale sveprisutan detalj street style kombinacija, ali danas su dostupne u svim bojama koje možeš da zamisliš, te ne postoje granice kada je uklapanje ovih patika sa drugom garderobom u pitanju.

MG 9220 10 autfita koji dokazuju da starke možeš da nosiš uz sve!Nova, Chuck Taylor All Star Seasonal Colours kolekcija

Univerzalna privlačnost starki postaje posebno očigledna tokom nedelja mode, kako u Njujorku, tako i sa druge strane okeana, u Parizu i Milanu, kada sve fashion dame – od blogerki do urednica, bar uz jednu od svojih autfit kombinacija biraju da nose upravo – starke!

Kako bismo ti dokazali da ih je zaista moguće nositi uz šta god poželiš, izdvojili smo 10 inspirativnih street style kombinacija koje i sama možeš da iskopiraš!

1. Elegantna u crnom

Bele starke savršeno idu uz crnu haljinu ili suknju midi dužine. Ne samo da vizuelno sužavaju figuru, već je ovo i odlična poslovna kombinacija.

Starke 1 10 autfita koji dokazuju da starke možeš da nosiš uz sve!

2. Eklektični miks boja i printova

Ukoliko voliš da spajaš ne spojivo, ne samo kada su boje već i materijali i šare u pitanju, belim ili crnim starkama ćeš savršeno ublažiti i “zaokružiti” celu kombinaciju bez straha da možeš napraviti stilsku grešku.

starke 2 10 autfita koji dokazuju da starke možeš da nosiš uz sve!

3. Džins klasika

Odličan autfit kada ne znaš šta da obučeš. U kombinaciji džinsa koji odgovara tvojoj figuri i jednostavnoj košulji, starke će ti dati onaj dodatni “cool” street vajb.

starke 3 10 autfita koji dokazuju da starke možeš da nosiš uz sve!

Comments