Da li se i tebi dešavalo da, uprkos pažljivo osmišljenoj nezi, tvoja koža i dalje izgleda… Loše?! Znaš da ne bi trebalo da pušiš, znaš da treba da piješ dosta vode, svega toga se pridržavaš, čak si počela i redovno da nanosiš kremu sa zaštitnim faktorom, ali koliko god brinula o svom tenu, sva ta briga jednostavno ne daje rezultate.

Pa, problem može da bude u nekim navikama koje si zadržala, a za koje ni ne znaš da mogu tako loše da se odraze na izgled tvoje kože. Proveri na spisku ispod, moguće je da kršiš neku od svetih beauty zapovesti!

Ne skidaj šminku grubim sredstvima!

Mnoge od nas pravimo ovu grešku – koristimo gruba sredstva za skidanje šminke koja, naročito ukoliko u sebi sadrže alkohol, isušuju i iritiraju kožu, ostavljajući je crvenkastom i nekako naduvenom. Mnogo je pametnije da koristiš micelarnu vodu koja je nežna prema koži, a opet je savršeno čisti, kako od šminke, tako od raznih drugih nečistoća, a koža je nakon nje sveža i čak hidrirana!

Ne idi na trčanje u podne!

Sunce je najjače oko podneva, zato u tom delu dana zaista treba da izbegavaš da izlaziš i izlažeš se tim štetnim zracima. Dakle, ako želiš da trčiš, pomeri ovu aktivnost na rano jutro ili kasno popodne + svakako obavezno nanesi kremu sa zaštitnim faktorom (SPF 30, minimum). Na ovaj način štitiš kožu od preranog starenja, a tvoja koža (baš kao i tvoj dermatolog) će biti srećna! Isto važi i za leto – pazi kako se sunčaš! Možda ti sada nije bitno, ali ćeš se za nekoliko godina kajati!

Smanji telefoniranje!

Negde sam nekad pročitala da ekran mobilnog telefona na sebi sadrži više bakterija nego WC šolja! Fuuuj! Eto šta mi stavljamo na lice, a onda se čudimo kako to da su nam (ponovo) iskočile bubuljice. Ili pričaj na spikerfon ili preko slušalica ili (u svakom slučaju) redovno čisti ekran telefona alkoholnim maramicama ili sličnim sredstvom za dezinfekciju. 

10 beauty zapovesti koje treba da poštuješ da bi imala zdravu i blistavu kožu 1 10 beauty zapovesti koje treba da poštuješ da bi imala zdravu i blistavu kožu
Comments