U muzeje odlazimo kada želimo da uživamo u umetnosti, ali i kada želimo da na kratko “pobegnemo” od svakodnevice i izmestimo se u neki drugi, beskrajan prostor mašte. Neki muzeji nude baš to: zabavu, beskrajnu igru i radost, mogućnost da napravimo savršene selfije u neverovatno bajkovitom okruženju ili da se igramo različitim optičkim varkama i iluzijama. Evo deset muzeja koji bi trebalo da se nađu na vašoj “must visit” listi ukoliko ste u potrazi baš za ovakvom vrstom rekreacije.

Infinity Mirrors at the High Museum of Art

Yayoi Kusama je japanski savremeni umetnik čiji su radovi sve pokrenuli, a ova instalacija je bila na turnejama u muzejima širom sveta. Trenutno je smeštena u Visokom muzeju umetnosti u Atlanti. Posetioci su u prilici da prošetaju prostorijama kaleidoskopa ispunjenim ogledalima i tačkicama. Izložbu možete pogledati do kraja februara.

wndr Museum

Ovaj muzej u Čikagu ne samo da ima “ogledala beskonačnosti” Yayoia Kusame, već i 18 drugih tematskih soba sa prelomljenim prizmama, laserima i različitim optičkim iluzijama. Trenutno je otvoren za posetioce, ali pogledajte šta to ovaj muzej krije što pre je moguće, u slučaju da se neko čudo ipak dogodi – jer ovo je mesto gde je sve moguće!

Museum of Illusions

Obilaziti ovaj stalni muzej LA je poput skoka u pop-up knjigu punu optičkih iluzija. Možete uživati na ivici katastrofe, ugurati se u svoju omiljenu umetnost i namirisati gigantsko cveće. Označivači na podu govore vam gde treba da stojite za optimalan rezultatima fotografija, ali koristite kreativnost da svaki snimak postane vaš.

Color Factory

Ovaj njujorški muzej sjajan je za sve koji obožavaju da oko sebe sve vreme uživaju u zaista mnogo nijansi svih mogućih boja. Bilo da želite da uživate u sobi punoj bezbroj raznobojnih kuglica ili tavanu sa 100.000 vrpci , hodniku od duge ili gellatu po svojoj meri, ovo je muzej iz kog nećete želeti da izađete.

Candytopia

Ova zemlja bombona iz stvarnog života otvorena je u Los Anđelesu 2017, a sada se pojavljuju i lokacije na drugim mestima poput Atlante, dok se očekuje još sličnih u San Francisku i Njujorku. Postoji mnoštvo prostorija koje možete izabrati, uključujući marshmallow cunami, slatke jednoroge i slatkiše sa likom selebritija.

Comments