Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/2

Prošlo je tačno deset godina otkad je ovaj svet napustio kralj pop muzike – Michael Jackson.

Juna 25, 2009. godine, ceo svet je stao na tren kada je odjeknula vest da je voljeni pevač i jedan od najvećih faca pop muzike preminuo u 50. godini života zbog pogrešnog miksa tableta koje mu je prepisao doktor.

Iza sebe je ostavio muzičku istoriju koja vredi milijarde dolara i dan-danas, kao i svoje troje dece Paris, Prince Blanket, koji dan-danas pate za ocem.

Započeo je svoju karijeru sa samo pet godina sa braćom u bendu Jacksons 5, gde se odmah istakao kao najveći talenat od svih, iako su ostali gradili muzičku karijeru uporedo sa njim. Kao dete je bio najviše maltretiran od strane svog oca, koji ga je redovno zlostavljao fizički i psihički, što je proizvelo ozbiljne mentalne probleme za Michaela kasnije.

Iako je imao tri sestre i petoro braće, najviše je bio vezan za svoju sestru Janet Jackson koja je druga veća zvezda iz ove porodice.

Njegov prvi solo album je objavljen 1972. godine iako je veću pažnju privukao tek sa albumom Off The Wall koji je objavljen 1979. godine i prodat je u preko 66 miliona primeraka širom sveta. Naredni album, Thriller je objavljen 1982. godine i ucementirao je Michaela u istoriju pop muzike kao jednu od najvećih ikona. Dostavljen nam je i spot za istoimenu pesmu koji dan-danas važi za jedan od najboljih spotova ikad, ali i hitove kao što su Billie Jean Beat it. Naredni album pod nazivom BAD postigao rekord jer su prvih pet singlova albuma završili na prvom mestu Billboard Hot 100 liste. Taj rekord je uspela da izjednači Katy Perry tek 2011. godine.

Editors choice