Hot topics

Statement nakit je hit leta, a evo koji komadi su #musthave

Festival Fashion Guide: 5 stajlinga za dobar izgled – i još bolji provod!

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Mali saveti kako da izbegneš sitnice koje ti mogu upropastiti letovanje

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Male beauty tajne: Kako da skineš čak i “tešku” šminku – za samo jedan minut!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

1/2

Prošlo je tačno deset godina otkad je ovaj svet napustio kralj pop muzike – Michael Jackson.

Juna 25, 2009. godine, ceo svet je stao na tren kada je odjeknula vest da je voljeni pevač i jedan od najvećih faca pop muzike preminuo u 50. godini života zbog pogrešnog miksa tableta koje mu je prepisao doktor.

Iza sebe je ostavio muzičku istoriju koja vredi milijarde dolara i dan-danas, kao i svoje troje dece Paris, Prince Blanket, koji dan-danas pate za ocem.

Započeo je svoju karijeru sa samo pet godina sa braćom u bendu Jacksons 5, gde se odmah istakao kao najveći talenat od svih, iako su ostali gradili muzičku karijeru uporedo sa njim. Kao dete je bio najviše maltretiran od strane svog oca, koji ga je redovno zlostavljao fizički i psihički, što je proizvelo ozbiljne mentalne probleme za Michaela kasnije.

Iako je imao tri sestre i petoro braće, najviše je bio vezan za svoju sestru Janet Jackson koja je druga veća zvezda iz ove porodice.

Njegov prvi solo album je objavljen 1972. godine iako je veću pažnju privukao tek sa albumom Off The Wall koji je objavljen 1979. godine i prodat je u preko 66 miliona primeraka širom sveta. Naredni album, Thriller je objavljen 1982. godine i ucementirao je Michaela u istoriju pop muzike kao jednu od najvećih ikona. Dostavljen nam je i spot za istoimenu pesmu koji dan-danas važi za jedan od najboljih spotova ikad, ali i hitove kao što su Billie Jean Beat it. Naredni album pod nazivom BAD postigao rekord jer su prvih pet singlova albuma završili na prvom mestu Billboard Hot 100 liste. Taj rekord je uspela da izjednači Katy Perry tek 2011. godine.

Editors choice