Stara izreka koja glasi: “Mali je svet” možda je istinita, ali svet u kom mi živimo je i dalje pun prelepih mesta koja biste mogli da posetite. Svako od nas ima listu svojih lokacija iz snova i mesta koja želimo da posetimo što je pre moguće! Međutim, budite svesni da neka od mesta koja su bila turistički centri sada baš i nisu toliko popularna, i obrnuto! Sklopili smo vam listu od deset najinteresantnijih mesta na koja biste mogli da odete. Nadamo se da će barem nešto biti po vašem ukusu!

Adis Abeba, Etiopija

Glavni grad Etiopije predstavlja drugo lice Afrike, u smislu da je grad svetske klase. Crkve i džamije, galerije i muzeji su samo jedan od aspekata ovog prelepog grada! Veličanstvene raznolikosti krase ovaj grad, koji brzo postaje jedan od najmodernijih svetskih centara! Verujemo da ste se iznenadili kada smo pomenuli Adis Abebu, ali, verujte nam, nećete zažaliti!

addis ababa city view 10 gradova koje morate posetiti tokom 2013. godine (1. deo)

Svideće vam se ovaj grad

Amsterdam, Holandija

Neobična i nezavisna, ova zemlja je slobodoljubivi raj za ljubitelje umetnosti, muzike i poštovalaca ličnih sloboda. Energija ovog grada je neverovatna i niko ne želi da ide kući! Amsterdam jeste stari grad, ali ne verujemo da će ikada izgubiti svoju draž, niti će njegovo mesto prestati da se izlistava na spisku najboljih destinacija koje možete da posetite!

Amsterdam 001 10 gradova koje morate posetiti tokom 2013. godine (1. deo)

Ljubitelji umetnosti, ovo je grad za vas

Peking, Kina

Magični kineski grad više nije zamrznut kapital zatvorene nacije. Kina je u poslednje vreme uložila bogatstvo u razvoj turizma! Mada je Šangaj međunarodni grad, Peking čuva kulturu velikog naroda za svet koji tek želi da je iskusi. Mesta poput Zabranjenog grada, trga Tjenanmen i mnoštvo hramova – samo su prstohvat stvari koje Peking ima da ponudi.

Beijing in China Beijing at night 2065 10 gradova koje morate posetiti tokom 2013. godine (1. deo)

Peking noću

Krajstčrč, Novi Zeland

Iako je još uvek u oporavku od velikih zemljotresa, Krajstčrč se vraća u formu! Javna umetnička dela uspešno popunjavaju ruinirane delove, a restorani i muzička scena ovog grada doprinose toplini i lepoti kompletnog doživljaja! Novi Zeland je jedna od najlepših zemalja, te možete odabrati bilo koji grad ove države!

ChristchurchCathedral 10 gradova koje morate posetiti tokom 2013. godine (1. deo)

Grad koji je pretrpeo velike zemljotrese

Hobart, Australija

Tasmanijski državni kapital je drugi najstariji grad u Australiji, a trenutno uživa novostečenu popularnost. Region je veliki hit za turiste, kao i primamljivo mesto za odmor zbog izuzetne tasmanijske klime, koja obezbeđuje duge dane i ugodne noći – kao stvorene za uživanje!

hob 10 gradova koje morate posetiti tokom 2013. godine (1. deo)

Najstariji grad u Australiji

Ostanite s nama i u narednom izdanju pročitajte još pet gradova koje smo za vas odabrali!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Comments