Ako ste ljubitelj šminke, onda verovatno već pratite pojedine makeup profile na TikToku i Instagramu. Iskreno, najbolja stvar koja se desila za makeup artiste i influensere je bila ta što je TikTok postala njihova primarna društvena mreža. Kada je u pitanju dewy skin effect – upravo na ovoj mreži smo najbolje trikove otkrili u klipovima od po 30 sekundi. Jedna korisnica, stxph.h, ispričala je svojim pratiocima kako postiže efekat zdrave i hidrirane kože, nakon čega je njen video postao viralan, pa su mnogi pokušavali da se isto tako našminkaju.

Sada mnogi korisnici i korisnice dele svoje savete kako da postignete određene lookove, zbog čega smo u mogućnosti da izdvojimo 10 najboljih saveta koje smo otkrili na TikToku.

Šminku nanosite prstima

Ranije smo se na YouTubeu upoznavali sa različitim tehnikama šminkanja, ali i sa četkicama koje su nam bile potrebne kako bismo postigli odgovarajući look. Sada nas na TikToku podsećaju da šminka, ipak, najbolje izgleda kada se nanosi prstima, jer se na taj način proizvod savršeno utapka u pore.

Koristite bjuti blender za nanošenje spreja za setovanje

Ovo zvuči čudno jer je sprej namenjen da se naprska na lice, ali makeup artisti su otkrili novi trik. Nakon što naprskate lice sprejem, svojim bjuti blenderom utapkajte sprej po celom licu. Na taj način neće postojati nijedan deo lica na kom nema setting spreja.

@stxph.h i use these tips everyday!! the smallest detail or technique can make such a big difference omg #fypシ #makeuptips #makeuptipstiktok #makeuphack #tipsforgirls #beautytips #MoveWithTommy ♬ original sound – stephhui

Korektor stavite samo ispod očiju

Korektori umeju da budu gusti i kremasti, zbog čega je bitno fokusirati njihovu primenu samo na predeo oko očiju. Takođe, kada stavljate korektor, potrudite se da stavite što manje proizvoda i da ga lepo utapkate i izblendate.

Budite pažljivi dok koristite gel za setovanje obrva

Ako koristite gel za setovanje obrva koji je u malenim pakovanjima, pa je potrebno da četkicu za raščešljavanje stalno umačete u nju – morate biti oprezni. Naše obrve su prirodno masne, zbog čega, kada ih začešljavamo, sa njih skidamo prirodnu masnoću. Svaki put kada koristimo istu četkicu za začešljavanje obrva, malo te prirodne masnoće  prenesemo u gel, što će učiniti da se on polako razgradi i izgubi efekat. Zato, nekom malom špatulom izbacite malo proizvoda na površinu šake i koristite gel na taj način.

Nemojte da žurite sa procesom utapkavanja proizvoda u kožu

Kada nanesete korektor, ostavite ga nekoliko sekundi da se slegne, kako bi se njegova tekstura dobro pomešala sa vazduhom i na taj način postala malo gušća. Tek onda, koristeći prste, utapkajte korektor u kožu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели steph hui🦋 (@stxph.h)

Koristite sprej za setovanje

Nakon svakog koraka naprskajte sprej za setovanje. Na taj će način svaki proizvod lepo da se stopi sa vašom kožom, pa neće ostaviti nikakve linije na ivici lica.

Setujte i ajlajner

Da, setovanje ajlajnera predstavlja bitan deo dnevne šminke. Sigurno vam se desilo da izađete iz kuće sa savršenim ajlanerom koji ste se dugo trudile da izvučete, a koji u toku dana izbledi ili prosto nestane. To možete da promenite. Kada preko njega nanesete ajlajner, stavite senku iste boje kako bi se ajlajner lepo setovao i kako se ne bi izgubio u toku dana.

Akcentujte donji kapak

Neko ne voli da mu trepavice na donjem kapku budu akcentovane, ali taj neko nismo mi! Akcentujte svoje donje trepavice koristeći tanku četkicu i tamnu senku, zatim nanesite dobar sloj maskare. Ovo će učiniti da vaše oči izgledaju krupnije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели steph hui🦋 (@stxph.h)

Koristite hajlajter i za oči

Da, hajlajter je idealan za akcentovanje jagodica, ali – da li ste probali da nanesete hajlajter odmah ispod obrva i u uglovima očiju? Obavezno isprobajte ovaj trik jer će onda kompletna šminka na vašem licu imati smisla.

Ne zaboravite bjuti blender

Spomenuli smo da treba da setujete lice između svakog koraka. To je jasno. Ali, nemojte zaboraviti da utapkate proizvode bjuti blenderom. Na taj će se način kremasti proizvodi lepo stopiti sa kamenim.

Naslovna fotografija: instagram.com/stxph.h

Milica Antić

Comments