Jesen je odavno počela, a izvesno je da je pred nama period pun tmurnih, kišnih dana u kojima baš i nećemo imati volje da izađemo iz svog toplog doma, ukoliko to nije preko potrebno. Ipak, vreme koje provedete u svoja četiri zida ne mora biti monotono i dosadno, stoga vam predstavljamo 10 načina da se zabavite tokom kišnog vikenda.

Organizujte svoj beauty kutak

Trenutno smo u fazi prelaza iz jednog godišnjeg dobra u drugo, što znači da je potrebno otarasiti se nekih proizvoda i uspostaviti novu beauty rutinu prilagođenu nadolazećim vremenskim prilikama. Proverite rok trajanja na svojim proizvodima, operite sve četkice i beauty blendere i sve proizvode koje znate da ćete koristiti na dnevnoj bazi organizujte na posebnom mestu kako bi vam uvek bili nadohvat ruke.

Istražite svoje poreklo

Da li vas je ikada interesovala vaša porodična istorija ali niko nije mogao da vam pruži dovoljno informacija o njoj? Ušuškajte se u svom krevetu i pomoću online pretraživača istražite poreklo vašeg prezimena, iscrtajte svoje porodično stablo i pokušajte da saznate nešto o svojim precima ili da se povežete sa daljim rođacima širom sveta.

Poradite na svom držanju

Višečasovno sedenje u kancelariji svakog dana može imati ozbiljne posledice po vašu kičmu i držanje, stoga iskoristite slobodno vreme kod kuće da poradite na tome. Hodajte uspravno čak i po kući i radite odgovarajuće vežbe kako bi se vaši mišići navikli, a bolovi u leđima prestali.

Očistite vaš mobilni telefon

Marie Kondo nas je možda naučila kako da sredimo svoj dom, ali prečišćavanje je definitivno potrebno i našem mobilnom telefonu. Aplikacije koje ste iskoristili samo jednom, slučajni skrinšotovi koji nemaju nikakvu svrhu i poruke starije od nekoliko meseci? Sprovedite ozbiljno prečišćavanje vašeg uređaja i iznandićete se koliko memorije će biti oslobođeno kada uklonite ove bespotrebne fajlove.

Pohađajte kurs

Brojne internet platforme nude na hiljade različitih kurseva iz najneobičnijih oblasti života, a uglavnom su potpuno besplatni. Odvojte svoje nedeljno popodne i započnite istraživanje botanike, naučite da vezete ili se oprobajte u grafičkom dizajnu.

Comments