Zaljubljenici u dizajn i umetnost, zavirite u deset jedinstvenih blogova koji će, sasvim smo sigurni, postati vaš svakodnevni izvor inspiracije.

Vosgesparis

Dnevnik nadahnuća, uređivanja enterijera i ukrašavanja, te nalaženja lepote u nesavršenostima. Ovde ima mnoštvo primera bele boje, drvenih podova i betona, skandinavskog dizajna, grafika, crno-belog i prirodnih elemenata. Pun nadahnuća – jedinstven blog o uređivanju enterijera.

lotta agaton3 10 najboljih blogova o dizajnu

Izvor nadahnuća

Design Sponge

Moj omiljeni dizajnerski blog, jer me uvek nadahne da probam nešto novo. Tu su vodič kroz grad, projekti “Uradi sam”, kuvarski saveti, sjajni recepti, zavirivanje u predivne kuće i još mnogo toga. Možete i da se častite knjigom “Design sponge book”, da malo sami sebe razmazite – jer ste to zaslužili.

collage   10 najboljih blogova o dizajnu

Posetite na ovom blogu i zanimljive vodiče

Poppytalk

“Poppytalk” je zaista prvi na mom spisku. Satima mogu da ga iščitavam da mi ne dosadi. Posredi je kanadski blog koji se bavi lepim, patiniranim i ručnim radovima. Toplo ga preporučujem, samo vas upozoravam da možete na njemu da ostavite pola dana.

maggies kitchen 17 10 najboljih blogova o dizajnu

Blog koji morate posetiti

How About Orange

Blog Džesike Džouns (Jessica Jones), grafičkog i dizajnera tekstila. Kaže da kad ne bloguje, dizajnira. Ovde ima mnogo uputstava za projekte “Uradi sam”, ima i besplatnih sitnica za preuzimanje, korisnih izvora i ljupkih trošilica vremena – jer uvek je zabavno hvatati krivinu dok radite ili učite.

diy printable post its 10 najboljih blogova o dizajnu

Blog umetnice Džesike Džouns je više nego inspirativan

Remake ~ home and living ~

Zajednički projekat Anteje Arizanović i stiliste Jovane Božović. Ovaj blog govori o tome kako da se udahne novi život polovnim kućnim predmetima. Raspon im je čarobno bizaran i neverovatan. Često ne znam šta bih uzela od njih, jer im je sve totalno super.

47577 10150148578696562 221984321561 8065338 3142862 n 10 najboljih blogova o dizajnu

Svideće vam se čarolija na svim predmetima

Creature Comforts

Ovaj blog je raj nadahnuća za sve koji vole sitnice koje život čine divnim, kao i za one koji lepotu mogu da nađu u neočekivanom. Nudi vam se mnoštvo projekata za štampanje, preuzimanje, poklončića za “Uradi sam”, paketića, projekata za decu i porodicu, “Uradi sam” mode i još mnogo toga.

collage4 10 najboljih blogova o dizajnu

“Uradi sam” projekte pratite na ovom blogu

Sandrajuto

Šveđanka koja živi u Berlinu. Radi kao bloger, grafički dizajner, šefica onlajn prodavnice, umetnica, ilustrator, fotograf i kukičar. Pogledajte njene radove, crteže i fotografije. Pre nekoliko godina je počela da pravi grejače za zglobove, koji su bili veoma uspešni.

1 fronty 10 najboljih blogova o dizajnu

Fantastični radovi

The Sweetest Occasion

Ovo je zabavan blog posvećen svadbama, žurkama i uopšte, bavi se organizovanjem i ukrašavanjem posebnih događaja. Ima vernu publiku koja dolazi da vidi najnovije projekte “Uradi sam”, da nađe nadahnuće za žurke, modne predloge, zanimljiva venčanja, kućne ukrase i zabavne sitnice.

collage7 10 najboljih blogova o dizajnu

A nadahnuće za žurke možete tražiti na ovom blogu

Emma Dimme

Ema (Emma) je grafički dizajner i zaljubljenik u vizuelnu umetnost. Blogerka je, grafički dizajner i bavi se pletenjem.

DESIGN EMMA 10 najboljih blogova o dizajnu

Za ljubitelje vizuelne umetnosti

Decor8 Blog

Holi (Holly) je počela ovaj blog od nule i napravila od njega značajan izvor dizajnerskih potrepština za preko 48,000 čitalaca dnevno. To je sajt na kome možete naći sveže ideje, iskrene savete, divno ukrašene prostore, radove nezavisnih umetnika, robu i usluge. Overite i njene knjige, jedva čekam da nabavim bar jednu.

decorate workshop 10 najboljih blogova o dizajnu

Knjiga autorke Holi

To je deset blogova koje stalno iščitavam da bih našla nadahnuće, divne slike i zanimljivosti koje bih čitala. Uverena sam da ćete ih voleti i probati neki od projekata koje nude, možda odštampati nešto i zabaviti se, probati neki recept i iznenaditi drage ljude.


Maja Rotovnik voli sve stvari koje čine život lepši. Svoju strast deli na svom blogu Mikstejp, i više ste nego dobrodošli da zavirite na njega i bolje upoznate njegovu autorku. Voli da provodi vreme sa prijateljima, uživa u dobroj knjizi i filmu.

Prevod sa engleskog Ranko Trifković

Comments