“The First Monday in May”

The First Monday in May je nešto poput modne verzije Super Bowl Sunday. Dakle, velika stvar! Prvog ponedeljka u maju se odigrava čuveno Met Gala veče kada se brojne poznate ličnosti okupljaju na zabavi sa određenom temom koja je uvek u skladu sa trenutnom izložbom u Metropolitan Museum of Art. Ako te zanima kako izgleda organizacija ove velike modne večeri, obavezno pogledaj ovaj film.

“L’Amour Fou”

Retko koji modni dokumentarac će se baviti krajnje ličnim životom modnih genija, a naročito njihovim odnosima sa svojim modelima i partnerima koji su i više nego prisni. Ovaj pak govori o ljubavi između Iva Sena Lorana i njegovog partnera, kako u poslu, tako i u ljubavi, Pjera Beržea, koji je otvoreno govorio kako o njegovom stvaralaštvu, tako i o njegovoj borbi sa depresijom i alkoholizmom.

“The September Issue”

Ova lista ne može da bude potpuna bez filma o američkom izdanju magazina “Vogue”. Ovaj dokumentarac govori o najvažnijem broju u godini, ali iza krajnje poslovne priče stoji ljudska priča o odnosu između glavne i odgovorne urednice Ane Vintur i kreativne direktorke Grejs Kodington.

Pročitajte još i ovo:

Ove modne dokumentarce morate pogledati!

Grejs Kodington ponovo u ulozi modela za Calvin Klein

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvor fotografija: www.harpersbazaar.com

Ivana Tomić

Comments