Kada govorimo o modi 80-ih zaista imamo na čemu da budemo zahvalni. Modna era 80-ih ostavila je bitan trag na naše garderobere, a najaktuelniji trendovi danas upravo su proistekli iz tih slavnih dana. Ukoliko nisi previše upoznata sa modom ovog perioda, neki od od najmoćnijih komada koje i danas obožavamo su naramenice, bele farmerke, veš kao deo svakodevne kombinacije i oversized nakit. Parola koja nikako nije važila bila je suptilnost, isprane farmerke, efektne boje, divlji print bili su deo svakodnevnih stajlinga. 80-te su bile vreme moćnog, odvažnog odevanja, ali i punka, a lekcije stila dobili smo od Madonne, Tine Turner, Cher i drugih brojnih zvezda koje imaju upečatljiv i uticajan stil.

O tome koliko je ovaj period inspirativan govori i to što možemo primetiti da poznate ličnosti sve češće kopiraju famozni izgled Princeze Diane, a jedna od najzapaženijih kombinacija je blejzer ukombinovan sa farmerkama. Takođe, mnogi dizajneri su počeli da kreiraju basic komade koji podsećaju na period 80-ih i briljantan, pre svega casual, stil. U nastavku ti otkrivamo najznačajnije stajlinge 80-ih koje uticali na naš stil danas.

Madonna i bodi

Često viđen Madonin izgled bio je stajling koji je uključivao veš kao deo kombinacije. Sada je takav izgled zlata vredan, ako umeš dobro da ga kreiraš. Ovaj izgled odiše samopouzadanjem, seksipilom, ali i zavodljivom jednostavnošću. Ukoliko želiš da kopiraš ovaj look, uz bodi nabaci perle, duboke farmerke i spremna si za izlazak.

Cher i “gola haljina”

Kao da nam treba još neki dokaz da je Cher bila i ostala ultimativna kraljica stila. Prvu “golu haljinu” nosila je pre svih zvezda koje su u sličnim kreacijama posetile Met Galu, ali i svaku drugu dodelu nagrada. Iako je “haljina” sasvim neobičnog kroja, a aksesoar za glavu još neobičniji, sa sigurnošću možemo da kažemo da je Cher blistala.

Rolke i Brooke Shields (ali i svi ostali)

Brooke Shields bila je jedna od američkih miljenica 80-ih, a svojim stajlinzima odavala je utisak “devojke iz komšiluka” kako bi se popularno reklo. Look koji je ona besprekorno nosila, a koji danas podrazumeva veoma uspešan street style je vešto kombinovanje kariranog blejzera, neobavezne košulje i sofisticirane rolke.

Providna majica i Kim Basinger

Porodica Jenner/Kardashian već je pohađala ove modne lekcije i uspešno iznela neke od slličnih kreacija, ali originalni tvorac ovog smelog stajlinga je atraktivna glumica Kim Basinger. Mnoge devojke su pravi fanovi ovog stajlinga, pogotovo kada su večernji izlasci u pitanju.

Comments