*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

10 najšokantnijih kampanja protiv anoreksije

10 najšokantnijih kampanja protiv anoreksije

Pisala sam već o važnosti zdrave ishrane, poremećajima ortoreksiji i razlici između dijete i poremećaja u ishrani. Želim da skrenem pažnju na ove probleme koji su u Srbiji i dalje nedovoljno poznati i medijski propraćeni. Obratite pažnju na ove slike i reči. Koliko danas, nađite vremena da pogledate oko sebe i spasite život nekome ko nije svestan u šta se upustio.

1.   Prva kampanja je rađena od strane poznatog fotografa Oliviera Toscanija, za italijanski brend Nolita. Na bilbordu je Isabelle Caro, žena koja je preko 15 godina bolovala od anoreksije, o kojoj ste već imali prilike da čitate u Wannabe magazinu. Ona ja bila jedna od najvatrenijih žena boraca protiv anoreksije. Preminula je od anoreksije 17. novembra 2010.godine.

118 10 najšokantnijih kampanja protiv anoreksije

2.   Druga kampanja oslikava groznu realnost koja se odigrava svakog dana kada anoreksične devojke stanu pred ogledalo. Ono što se zdravima čini savršeno normalnim, u njihovim glavama je predimenzionirano, nezgrapno, masno i debelo. Pogledajte zastrašujući video koji prati ovu kampanju protiv anoreksije i bulimije.

3.    Štampana reklama: OSLOBODITE IH! ( let them free) – rađena od strane ljudi iz McCann Erickson-a, privukla je veliku pažnju kada se pojavila u Novembru 2010.

316 10 najšokantnijih kampanja protiv anoreksije

4.   Još jedna sjajna marketinška kuća odradila je kampanju KIŠOBRAN. U pitanju je Sachi&Sachi, za terapije za anoreksičare u Švajcarskoj.

411 10 najšokantnijih kampanja protiv anoreksije

5.   Štampana reklama: VEŠALICA – rađena u Španiji od strane Publicis agencije privukla je veliku pažnju medija.

58 10 najšokantnijih kampanja protiv anoreksije

6.   Na autobuskim stanicama širom Njujorka primećena je ova odlična kampanja. Naime, to je trebalo da bude još jedna reklama za ove super tanke perece pod sloganom: NE MOŽETE BITI PREVIŠE TANKI! Zabazeknuti građani su stavili nalepnicu ispod toga: Zapravo možete!

66 10 najšokantnijih kampanja protiv anoreksije

7.   Iz Izraela nam dolazi ova zastrašujuća fotografija, koja je bila ispraćena od strane blogera. Jedna reklama sa jasnom porukom: 15% žena koje pate od anoreksije neće doživeti sledeću godinu.

73 10 najšokantnijih kampanja protiv anoreksije

8.   Italijanska organizacija Forum Crisalide upozorava mlade devojke da slepo praćenje mode i modnih trendova koji propagiraju heroin chic izgled i premršave modele, zaista mogu biti fatalni.

83 10 najšokantnijih kampanja protiv anoreksije

9.   Španci su još jednom pokazali da ozbiljno shvataju ovu opaku bolest sa kampanjom: USTA  – Ne dozvoli da jedenje postane mučenje. Kampanju je ponovo radila agencija Publicis.

93 10 najšokantnijih kampanja protiv anoreksije

10. Nije sve onako kako se čini na prvi pogled. Kampanja koja nam pokazuje anoreksičari ne moraju nužno da budu mršavi. To su često punije osobe koje odjednom odluče da naglo žele da izgube suvišne kilograme i onda izgube kontrolu. Obratite pažnju na ponašanje osoba koje su vam sumnjive. To nisu nužno oni koji izgledaju bolesno mršavo.

103 10 najšokantnijih kampanja protiv anoreksije
Jovana Miljanović uvek zna šta hoće i kako to da dobije. Pisanjem se bavi od šeste godine, putovanja su joj velika strast, a upoznavanje novih ljudi, ukusa i modnih stilova hobiji bez kojih ne može da zamisli svoj život. Spremna je na sve da ostvari svoje snove.

Editors choice