Roj Halson Frovik

Prepoznatljiv je po provokativnim svilenim kreacijama, koje su obeležile disko eru 70-ih godina. Zaštitni znak mu je bila crna rolka, koju je uglavnom nosio. Družio se sa Lajzom Mineli i Elizabet Tejlor.

Ralf Loren

Ralf se suprotstavio članovima porodice koji su insistirali da postane rabin i pošto je bio zaljubljenik u modu i dizajn rešio je da počne da se bavi proizvodnjom kravata. Taj posao se pokazao kao uspešan, te ga je Ralf proširio na odela i košulje pravljene od tvida, što mu je donosilo odličnu zaradu. Nije mu se dopadala muška moda 60-ih, te je zato kreirao sopstvene linije muške odeće, a nešto kasnije počinje da kreira i za žene. Čuveni polo model majice, njegovo je delo. Bavi se dugo i humanitarnim radom.

Valentino Garavani

Rođen, sad već daleke 1932. u posao visoke mode ušao je uz punu podršku porodice. Svetsku popularnost donela mu je Žaklina Kenedi, koja se u njegovoj haljini udala za Aristotela Onazisa. Ovaj modni kreator poznat je i po svojoj ljubavi prema glamuroznom i raskošnom životu.

Đani Versaće

Đanija moda zainteresovala još od malih nogu jer je radio u krojačkom salonu svoje majke. Inspiraciju za svoje kreacije pronalazio je u grčkim i rimskim skulpturama, a pošto je bio homoseksualac, rotske elemente unosio je i u muške kreacije. Sarađivao je sa mnogim poznatim damama kao što su Naomi Kembel, Madona i princeza Dajana. Ubijen je 1997. godine ispred svoje vile u Majamiju.

Comments