Hajde da barem jedanput budemo iskreni, ako ne jedni prema drugima, onda makar prema sebi. Istina je da svi mi pomalo lažemo. Imamo najbolje namere, zacrtamo prave ciljeve i iskreno verujemo da ćemo postići ili uraditi sve ono što smo obećali da hoćemo. Okrenućemo taj novi list, ovoga puta zaista! Evo recimo, ja već sad znam kako bih nazvala svoju autobiografiju da želim da je napišem. Naslov bi glasio: “Od ponedeljka ću se hraniti zdravo i druge laži koje sebi govorim nedeljom”.

Razumete već, to su te male-velike laži bez kojih izgleda ne možemo. Negde između tog obećanja koje sebi damo i kretanja u akciju, sudarimo se sa realnošću i verujemo da ćemo već od sledećeg ponedeljka biti bolji. Ma kad vam kažem, 100%!

Nema ničeg lošeg ako povremeno izgovorimo neku malu laž, zar ne? Pa, verovatno nema. Međutim, stvari se brzo mogu oteti kontroli.

Ideju da razmislim o tim nekim lažima koje sebi stalno govorim (i treba da prestanem, znam), dobila sam pogledavši trejler za novu seriju “Nevine laži”. Glumačka postava koja uključuje Nikol Kidman, Riz Viterspun i Aleksandra Skarsgarda, plus kanal koji me je “upoznao” sa Keri Bredšo?! Kupljeno! Verujte mi, nisam morala ni da gledam trejler, a da znam da ću ovu seriju sigurno pratiti!

Dok čekam premijeru koja je zakazana za 20. februar na HBO-u, ovde sam saznala sve što sam mogla o seriji, a ukratko premisa glasi: “U mirnom primorskom gradu Montereju u Kaliforniji ništa nije kao što se čini. Brižne mame, uspešni muževi, preslatka deca, predivne kuće: kakve su sve laži spremni da izgovore kako se njihov savršeni svet ne bi raspao?”

Odgovor je – mnoge!

Sitne laži koje sami sebi govorimo su smešne u poređenju sa lažima koje junaci ove serije izgovaraju. Ali da ne bismo od naših života napravili dramu vrednu serijske ekranizacije, evo 10 malih laži koje sebi stalno govorimo, pa izaberite bar tri koje će “od sutra” postati istina!

1. “Poješću samo jednu kockicu, štanglu, parče…”

Misliš da ćeš pojesti jednu štanglu te čokolade. Ili jedno parče te pice. To je plan. I onda niotkuda, pogledaš na sat, nekako je 2 ujutru, a hrana je ne-sta-la!

2. “Moram imati ove cipele, nosiću ih stalno. Plus, potpuno se razlikuju od onih drugih dvestaosamdestinešto pari koje imam i idu uz SVE!”

Istina je da ćeš bar biti potpuno IN i u trendu, kada odeš u banku da moliš za kredit…

00 big little lies 01 10 nevinih laži koje sebi govorimo svaki dan (BLOG)

3. “Od sutra počinjem da vežbam.”

A sutradan se događa sledeće: “Zapravo danas je sreda. Potpuno je suludo počinjati nešto sredom. Čekam ponedeljak!”

4. “Verovatno ne odgovara na poruku jer je zauzet, gleda fudbal ili spava.”

Verovatnije će biti da su ga oteli vanzemaljci, ali OK.

5. “Samo ću brzo da proverim Facebook, Instagram, Snapchat…”

Ako se pitaš kako izgleda putovanje kroz vreme, samo proveri neki od svojih profila na društvenim mrežama. Odjednom ćeš se “probuditi” dva sata unapred u budućnosti i nećeš imati pojma gde je vreme nestalo!

6. “Još jednom pritiskam snooze dugme i ustajem!”

Začarani krug kojem nema kraja…

02 big little lies 03 10 nevinih laži koje sebi govorimo svaki dan (BLOG)

7. “Od večeras na spavanje idem ranije!”

To će mi jedino poći za rukom, ako sam tog jutra jednom pritisla snooze dugme i zapravo ustala da vežbam…

8. “Ne moram da zapišem, zapamtiću.”

Ne znam zašto još uvek zavaravam sebe, a posle paničim u pet do dvanaest!

9. “Kamera dodaje barem 5 kilograma!”

Jeste, jeste, a farmerke su se skupile na pranju!

10. “Samo još jedna epizoda…”

Kada je serija dobra ovo je prosto nemoguće, i to vrlo dobro znamo.

03 big little lies 04 10 nevinih laži koje sebi govorimo svaki dan (BLOG)

Imam osećaj da će se ovo još jednom potvrditi kao tačno čim pogledam prvu epizodu serije “Nevine laži” koja će se emitovati na HBO-u od 20. februara, a biće dostupna i na usluzi HBO GO. Dok čekamo nove epizode iz nedelje u nedeljuna HBO GO su dostupne i druge serije poput omiljene nam – “Seks i grad”! Pogledati je po hiljaditi put?! Može uvek!

Dakle, u najavi nema izlaženja iz kuće do proleća! Eto, barem sam sad iskrena.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvor fotografija: HBO

Elena Erdeljanović

Comments