Marina Diamandis, ranije Marina & The Diamonds, a sad samo Marina, jedna je od najtalentovanijih, ali najpotcenjenijih pevačica sveta. Upečatljivog glasa i stasa, i iskrenih emotivnih stihova, Marina je dospela u žižu javnosti kad je osvojila 2. mesto na Sound of 2010, BBC muzičkom izboru za najboljeg novog izvođača. Od majke Velšanke i oca Grka, Marina je od tada objavila pet studijskih albuma, koji su iznedrili veliki broj međunarodnih hitova. Razlog zašto je pop pevačica naširoko potcenjena leži u tome što vizuelno i kreativno ne podleže komercijalnim mejnstrim standardima. Iako izrazito seksepilna, izbegava provokativnu garderobu, a reči njenih pesama su brutalno iskrene i istinite, baveći se temama ljubavi, identiteta, samoće, depresije, neostvarenih želja i društvenih problema. Izdvojili smo 10 njenih pesama koje vam s pijetetom preporučujemo da poslušate…

How To Be A Heartbreaker

Album: Electra Heart (2012)

Zbog ove numere mnogi su prvi put čuli za Marinu. How To Be A Heartbreaker je šašava, energična i zabavna, iako govori o tome kako da slomite tuđe srce kako biste sebe spasili ljubavnih muka. Pevačica se u propratnom muzičkom spotu pod tuševima pojavljuje sa grupom muškaraca obučenih samo u Speedo. Na njenom obrazu je iscrtano prepoznatljivo srce bez kog se, u to vreme, u javnosti nije pojavljivala.

Primadonna

Album: Electra Heart (2012)

Uvodi singl albuma Electra Heart predstavlja mešavinu dens i elektro pop žanra, a poručuje da vam niko nije potreban u ljubavi, i da vam se neko divi – razlog života. Marina je naglasila da je inspiraciju za pesmu pronašla u svom bivšem dečku, kom je bilo zabavno da je karakteriše kao “kraljicu drame” i “primadonu”. Pevačica je rešila da takav nepoželjni tip karaktera predstavi u svojoj numeri, koja je postala planetarni hit.

Teen Idle

Album: Electra Heart (2012)

Naša mladost… puna neprijatnih, ali i srećnih uspomena, kajanja i neostvarenih snova. Teško je biti tinejdžer – biti voljen, zabavan, popularan, uspešan u školi i vannastavnim aktivnostima… Sve to može biti preveliki zalogaj za karakterno nezrelu osobu, pogotovo onu koja se ne uklapa u kalup uobičajenog tinejdžera, pa Marina peva kako je želela da bude kraljica mature, umesto što je “palila Bibliju”, osećajući se “super-suicidno”… Protraćene godine, protraćena mladost…

I‘m A Ruin

Album: Froot (2015)

Pesma je emotivna, dubokoumna, puna kajanja, a govori o tome kako će Marina uništiti svog dečka ako ostane sa njom, jer ne zna da ga voli. I’ve played with your heart / I can treat you better, but I‘m not that smart… Tonalitet je progresivan, ali autentičan. U rečima se svako može prepoznati. Vokal je prelep, efektan, a produkcija je očaravajuća – kao da šetate kroz san.

Happy

Album: Froot (2015)

Happy je pesma koja stimuliše, s kojom se nećete osetiti usamljeno. Govori o tome da treba da budemo srećni sami sa sobom. Savršeno je napisana. Zove se Happy iako, zapravo, uopšte nije srećna, što je genijalno. U njoj se u potpunosti možete prepoznati, a Marinin glas opčinjava; sa prizvukom nade da će sve biti u redu.

Comments