Da li ste i vi saglasni sa našim mišljenjem da je Ariana Grande najbolji vokal mlađe generacije pevačica? Naizgled se čini da ne postoji numera koju ne zna da otpeva. Često poređena sa Mariahom Carey, poznata je i po vokalnim imitacijama raznih muzičkih umetnika, kao što su Celine Dion, Britney Spears, Christina Aguilera itd. Iz njenog bogatog muzičkog opusa potrudili smo se da izdvojimo 10 pesama koje su na nas ostavile najjači utisak…

10. Break Free

Album: My Everything (2014)

Energična, vrcava, a ujedno senzualna, Break Free je dokazala da je Ariana sila koju ne treba uzeti zdravo za gotovo. U produkciji svetski uspešnih muzičkih stvaralaca, Zedda i Maxa Martina, kritičaru su je opisali kao “klupsku himnu leta” i “suviše pevljivom da bi bila generična”. Propratni komični spot prikazuje Grande kao intergalaktičku spasiteljku u kvazi-Star Wars scenografiji, koja pokušava da oslobodi svoje prijatelje, ali i sebe.

9. Problem ft. Iggy Azalea

Album: My Everything (2014)

Sličnog ritma kao i prethodna, Problem započinje Arianinim smehom, a potom nas uvodi u psihodelični riff horne. Uz pevačicin sirenski vokal, numeru nadopunjuje rep vokal Iggy Azaleae, kao i Big Seana, koji neprestano peva: I got one less problem without you u prazni prostor u kom bi refren trebalo da bude.

8. POV

Album: Positions (2020)

Prožeta vodenim teksturama, postoji nešto sanjivo u pesmi POV. Lagana i elegantna, u njoj čujemo Arianine najlepše arije. Numera predstavlja savršeni emotivni završetak njenom seksualno nadahnutom albumu Positions.

7. Breathin

Album: Sweetener (2018)

Duboko senzualna, sa Arianinim “vazdušastim” vokalom, Breathin’ govori o njenoj borbi sa anksioznošću. Feel my blood running, swear the sky‘s falling, peva Ari pre nego što se priseti najboljeg saveta koji može da iskoristi u datom trenutku, a to je da diše – Just keep breathin and breathinponavlja više puta dok se poruka “ne usadi” u mozak.

6. Positions

Album: Positions (2020)

Opuštena R&B numera koja je postala Arianin peti singl broj 1. Pevajući o novoj ljubavnoj vezi, Grande govori kako svakodnevno menja pozicije kako bi zadovoljila želje i prohteve svog partnera – od kuvanja, spavaće sobe, upoznavanja njegove majke itd. Spot je prikazuje kao predsednicu SAD, kako u Beloj kući donosi važne odluke.

Comments