Na prvi pogled bi se reklo da su prve dame “samo” supruge trenutnih šefova država, ali daleko od toga da je njihovu ulogu moguće svesti samo na to – supruge. One su, zajedno sa svojim muževima, uvek u žiži javnosti, što zbog trenutnih političkih dešavanja, što zbog učešća u javnom životu, društvenih aktivnosti, porodičnih vrednosti, pa čak i izgleda i mode. Prve dame moraju da budu šarmantne i duhovite; prve dame moraju da imaju stil i karakter koji će osvojiti srca miliona. Ovim prvim damama je to pošlo za rukom, a čak mogu da kažem i da su zbog njih njihovi muževi pali u senku!

Džeki Kenedi, SAD

“Moj zadatak je da pokažem svetu da Amerika nije zemlja lošeg ukusa”, volela je da govori Džeki Kenedi, supruga američkog predsednika Džona Kenedija. I – uspela je! Džeki Kenedi kao ikona stila i dalje inspiriše i reditelje i dizajnere. “Haljina bi trebalo da bude dovoljno uzana da pokaže da si žena, ali i dovoljno komotna da pokaže da si dama”, isticala je. Džeki je sve osvojila svojom nežnošću, oštrom duhovitošću i večnom posvećenošću svom suprugu.

dzeki kenedi 10 prvih dama koje su zasenile čak i svoje muževe

Mišel Obama, SAD

Mišel Obama je zasigurno jedna od najljupkijih i najprirodnijih prvih dama u istoriji. Ono po čemu će je pamtiti na ovoj poziciji jeste pokretanje programa “Let’s Move” i otvaranje bašte u Beloj kući kako bi pokazala primer zdrave ishrane i zdravog načina života. Njen stil takođe zaslužuje pažnju – ženstven je i moderan, a kada javno govori, čak je i Barak Obama u senci!

misel obama 10 prvih dama koje su zasenile čak i svoje muževe

Grejs Keli, Monako

Prelepa i uspešna holivudska zvezda ostavila je svoju glumačku karijeru da bi postala princeza. Udala se za Renijea III od Monaka, a na njenom prvom božićnom balu prisustvovala su sva deca iz cele kneževine. Godine 1982. princeza Grejs Keli je poginula u saobraćajnoj nesreći.

grejs keli 10 prvih dama koje su zasenile čak i svoje muževe
Comments