Helanke su fešn no-no, rek’o Karl Lagerfeld. Ma, rek’o je on nešto mnogo gore od toga, nešto u stilu da treba da crkneš ako nosiš helanke. I mnogo me iznervirao. Šta on zna o helankama?! Suva šljiva jedna crno bela s onim slepačkim cvikerima i bapskom frizurom!

Da li znate da postoji ogromna populacija žena, koja dnevno u sebi čita molitvu zahvalnicu za blagostanje i sreću genija koji je izmislio helanke? A ne verujem da postoji ni najmanji procenat bilo koje populacije koji blagodari Lagerfeldu, jer je izmislio šta? Cinizam?

Imam, bre, halanki k’o gaća! I isto mi žao da bacim one pocepane što su me tako lepo služile. A Karl bi verovatno mislio da i ja treba da crknem, kad bi išta znao o meni. Ali on se bavi visokom modom, okružen visokim i žgoljavim manekenkama, koje sigurno nikada ne nose helanke, jer nemaju ni jedan razlog. Ja ih imam barem deset. I ne mogu da smislim Nemce. (Mislim, kad teram uz qurac, bar da iskoristim priliku.) Osim Vima Vendersa, ali on je građanin i stvaralac sveta bez granica – a možda se ne bi toliko tripovao na to, da nije Nemac. Pa i Karl – da li možda živi i stvara u Frankfurtu? Berlinu? Mmm? Jok more. Pariz. Ma i Nemci ne mogu da smisle Nemce, izgleda. Dobro, sad mi je matori Oto već malo simpatičniji. Mislim, nemam ništa protiv gejeva – osim ako mi brane da nosim helanke.

Debela sam – i to od onih debelih žena koje više izgledaju kao da su od brega odvaljene, nego kao da su debele. Bog je rekao debelim ženama da nose helanke, jer je provalio da je izgubio mnogo sledbenica u poslednjem veku mode mršavosti i tehnologije (tu se veruje samo u efekat i napredak), pa da malo povrati ugled. Valjda znate da bogovi opstaju onoliko koliko se u njih veruje i koliko im se odaje počast? A nije ni važno da li znate, bogovi znaju. Dakle, hvala ti Bože, za helanke.

Mojih 10 razloga zašto su helanke zakon1 Mojih 10 razloga zašto su helanke zakon
Comments