Nekada davno zaista nismo imali problem sa tim da se fotkamo, tačnije, bilo nas je baš nešto briga kako smo ispali – to su ionako fotografije koje ostaju zauvek skrivene u foto-albumima, a ukoliko neka baš treba da završi u ramu na polici, opet se nismo opterećivali – dopuštali smo roditeljima da odaberu fotografiju na kojoj smo ispali najmanje blamantno. Kao da je bitno, to je naša kuća u koju ne ulaze svi. Elem. Ti dani su daleko iza nas i, dobrodošla, nalazimo se u eri gde su fotografije sve! Dobre fotografije! I još su javne! Dakle, nema prostora za grešku, odnosno, za to da ispadnemo loše. Svi će videti! Upravo zato smo valjda i navukli strah od fotografisanja jer – tagovane fotografije ne praštaju!

OK, jasno je. Potrebno nam je neko rešenje (mnogo njih!) kako da izgledamo fotogeničnije na fotografijama u roku od odmah! I, samo da znaš, fotogeničnost nije stvar lepog, savršenog lica, već ima tu i nečeg još – jednostavno moraš da znaš kako da se namestiš! Ovde nastupamo mi i nekoliko proverenih, profesionalnih načina kako da uvek ispadneš dobro na fotkama. Spremi kameru, počinjemo!

Pokaži levu stranu lica

Svako od nas ima “svoju stranu” koja nam omogućava da na fotografijama uvek izgledamo dobro. Međutim, to ne može da bude bilo koja strana već isključivo leva, ističe fotograf Garance Doré, ali dokazuju i neka istraživanja. Kod većine ljudi je leva strana lica neobjašnjivo lepša, zato počni da vežbaš ispred ogledala kako bi pronašla i “svoju ugao”.

View this post on Instagram

💙🙄

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid) on

Izgovaraj “thursday”, a ne “cheese”

Ukoliko izgovoriš “sir” na engleskom, dobićeš osmeh, to jeste, ali prilično veštački. Bolje je da umesto toga izgovoriš “četvrtak” na engleskom, a izgovarajući ovu reč, lice će ti se opustiti, a usne blago razdvojiti što uvek izgleda zavodljivo na fotografijama.

Obrati pažnju na anti-red eye trik

Ovaj trik zaista radi! Pre nego što pritisneš okidač na kameri, gledaj dugo u svetlo – ovo će sprečiti tvoje oči da na fotografiji ispadnu crvene, ukoliko koristiš kameru sa blicem.

View this post on Instagram

I miss the baby pink hair 💗

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Comments