Poruka svim devojkama sa savršenom kožom: divimo vam se, ali vas u isto vreme i preziremo (sorry)! S jedne strane, znamo, ne treba da budemo ljubomorne samo zato što je genetika prema vama bila blagonaklona i što još uz to znate kako da čuvate i negujete to svoje bogatstvo, ali sa druge strane – jednostavno nije fer!

Pa ipak, ako smo nešto naučile o ljubomori, to je – da nije zdrava. Zato i nećemo da vas gledamo popreko, već ćemo učiti od vas i “ukrasti” baš svaki trik koji nam može pomoći da i naša koža bude tako savršena!

Ovo su stvari koje devojke sa kožom za kojom žudimo rade svakodnevno!

Umivaju se hladnom vodom!

Nije prijatno, naročito ne zimi, ali hladna voda zaista vraća život tvojoj koži, instant je osvežava i daje joj zdrav sjaj. Ne samo da ćeš se na ovaj način razbuditi, već ćeš i umanjiti izražene pore i učiniti svoju kožu glatkom i mekom.

Ne preskaču hidratantnu kremu!

Zdrava i blistava koža je hidrirana koža. Zato, obavezno nabavi odgovarajuću hidratantnu kremu i svakodnevno hrani svoju kožu jer koliko god ona prirodno izgledala lepo, nega joj je neophodna, tokom svakog godišnjeg doba!

Koriste proizvode koji odgovaraju baš njihovom tipu kože!

Najveća zabluda koju sam ja lično imala je ta da hidratantna krema jednostavno ne ide na masnu kožu. Međutim, masnoj koži je hidratacija možda čak i potrebnija nego suvoj! Zato, najpre otkrij koji je tačno tvoj tip kože, a potom se informiši o beauty proizvodima koji će joj pružiti odgovarajuću negu i zaštitu. Naravno, ne očekuje se da ćeš ovo uraditi sama, slobodno se posavetuj sa dermatologom!

Čiste lice – bez obzira na sve!

Smeš li da priznaš koliko puta si preskočila čišćenje lica čak i kada si imala makeup na njemu?! Ne brini, nisam ovde da sudim, samo želim da skrenem pažnju da je osnova lepe i savršene kože upravo njeno temeljno i pravilno čišćenje, a devojke sa savršenom kožom to vrlo dobro znaju! Dakle, nema izgovora – nabavi odgovarajući proizvod i skidaj šminku svaki put!

Oduševljene su pilingom!

Makar jednom nedeljno, kožu bi trebalo osvežiti hranljivim pilingom kako bi joj vratila sjaj. Devojke kojima se divimo ne koriste uvek kupovne pilinge, već ih nekada prave i same, od braon šećera, krupne morske soli i maslinovog ulja!

Comments