Sama, sama i opet sama! Čovek počne da se pita šta mu to fali… Najgori bedak još, sada bez uvrede, kada vidiš ko sve ima partnera, a ti normalna, lepa, pametna, kao poslednji gubavac. Tuga. Nepravda. Osujećenost. Kompleks. Gubitak nade. I u svem tom opadajućem ili rastućem talasu osećanja, nazovite kako god želite, ljudi počnu da vam “peglaju mozak” – a zašto ovo, a kako ono – pa ja, bre, da znam kako i zašto ne bih bila ovde gde sam, pustite me na miru!

Izdvojili smo deset stavki koje ćete odmah nakon čitanja zaboraviti!

“Zašto se nisi još uvek udala?”

Pitanje kojim ćete centrirati pravo u pčelinji osinjak! Ne dolivajte ulje na vatru. Razmislite prvo, da vi imate neki problem sa kojim se već dugo borite… Na primer, nepoželjno salce na stomaku; bliži se leto, bikini, kako biste se osećali da vas neko bez pardona stalno masira pitanjem: “Što ne središ taj stomak?” ‘Aloo! Misliš li da ne pokušavam! Crvena lampica će vam bljesnuti istog trenutka. Dakle, ne pametujte previše, niko ne želi da bude sam, a još manje da sam ostari. Čovek je predodređeno biće da traje u dvoje, i onaj ko je već duže sam dovoljno je, ako ne isfrustriran, bar poljuljan verom u postojanje prave ljubavi i skladnog partnera po meri.

“Jesi li probala online dating?”

Još jedno “utešno” pitanje kada vam se drugarica jada, a vi više ne znate kako da joj pomognete. E, pa u ovom slučaju ne pomažite. Bolje nikako nego ovako. Zavisi, naravno, od stava vaše prijateljice, ali ukoliko taj stav i nije baš pozitivan, klonite se te teme. Deo ženske populacije nema baš lepo mišljenje o tome, ili ne kada su one u pitanju, istraživanja navode da se i same osećaju suviše jadno, kao da nisu dovoljno sposobne i lepe da ih neko primeti uživo, već se hvataju za slamku i tragaju za partnerom na ovaj način. Kažem opet, postoje žene koje odobravaju ovakve datinge, i one koje su se iskreno usrećile na isti način. Tako da, ukoliko posegnete za ovom utehom neke uplakane noći uz čašu dobrog belog vina, setite se ove priče i razmislite o njenom stavu. Prijatelj i u dobru i u zlu.

“Prestani da budeš toliko izbirljiva.”

Postoje dva primera. Jedan, gde devojka ne želi da spusti svoje kriterijume – primer kada je ova stavka apsolutno tačna. Ona će ovu rečenicu smatrati uvredom, jer zašto bi ona spuštala svoje kriterijume, da li zato što nije dovoljno dobra? Drugi je onaj kada je devojka i te kako spustila svoje kriterijume, a vi ćete je ovom rečenicom samo ubiti u pojam, jer se već i sama dovoljno trudi, a nema ni pomaka na polju ljubavi. Dakle, bila vaša draga ponosna ili prilagodljiva, potrudite se da izbegnete ovu frazu, bilo kako bilo, niko ne voli da mu se “soli pamet” – još najmanje kada je već dovoljno u “problemu do guše”.

Torta 10 stvari koje nikada ne smete reći slobodnoj devojci

Ljubav nije matematika

“Naći ćeš pravog muškarca kada se najmanje budeš nadala.”

Uteha, kao otprilike: “Biće povišica krajem meseca” – aham, važi, i ja sam Merilin Monro (Marilyn Monroe). Poenta je da ova stavka svakako jeste istinita, i ja sam svog frajera našla kada sam se najmanje nadala (čekajući zeleno na raskrsnici da pređem ulicu), ali kada ovakav kliše izgovorimo katapultiramo dotičnoj osobi 200 W nervoze u mozak. Zašto? Zato što i sama to vrlo dobro zna, a ponekad čekajući njega živi loše odigranu scenu predstave “Čekajući Godoa”. Dok na kraju ne dođete u stadijum kada, povedene ovom stavkom, sebe forsirate da ne tražite, da ne mislite i ne očekujete taj trenutak, ali onda podsvesno “ne nadajući se, jelte” osluškujete da li je baš taj momenat onaj kada će vas sunce ogrejati. E, pa neće. Opustite se (verovatno još jedna od stavki od koje vam se digne kosa na glavi), ili ako ne – neka vas bar bližnji (o)puste.

Comments