Svetski centar mode i ove godine je na Nedelji mode uspeo da nametne nove trendove, ustoliči neke već postojeće ili odbaci neke aktuelne trendove.

Navodimo vam nekoliko modnih diktata sprovedenih na jednom od najznačajnijih svetskih modnih događaja.

Paleta boja

paleta boja 10 trendova sa Nedelje mode u Milanu

Od braon, belog i pastelnih tonova za jesen, do uvek popularne crvene i pink tonova za proleće, Milano je pred nama otvorio širok spektar boja za odevne kombinacije.

Prada pobedila Gucci

prada milano 10 trendova sa Nedelje mode u Milanu

Na istraživanju o tome koja je to modna kuća najtraženija, Prada je zbacila sa trona Gucci, koji je slovio za najpopularniji brend od 2012. godine.

Vesele sedamdesete

sedamdesete Milano 10 trendova sa Nedelje mode u Milanu

Stil sedamdesetih, veoma popularan na londonskoj i njujorškoj Nedelji mode, nije bio toliko dominantan na milanskoj Nedelji mode, ali se svakako isticao na revijama modnih kuća Gucci, Prada, Just Cavalli, MaxMara, Trussardi’s. Devedesete su se u Milanu pojavljivale na nivou inspiracije za modne kreacije, poput rolka-kragni na haljinama, i džemperima, maksi haljina i stila nadahnutog Vudstok festivalom.

Sportski stil i normcore

sportdski stil milano 10 trendova sa Nedelje mode u Milanu

Pored stila sedamdesetih, pod uticajem normcorea, čak smo i na modnim pistama u Milanu, poznatom po otporu ovakvim modnim izletima, imali prilike da vidimo i sportske odevne predmete, kako u kombinacijama savršenim za trening, tako i u sklopu sa odećom visoke mode.

Suknja pantalonice

culozttes milano 10 trendova sa Nedelje mode u Milanu

Posle Londona i Njujorka, i Milano nam je dao neoboriv dokaz da će proleće biti u znaku suknja pantalonica – u sportskim, poslovnim i svim ostalim varijantama.

Džins

milano dzins 10 trendova sa Nedelje mode u Milanu

Nakon što je Burberry “probio led” i ubacio džins na modne revije, za ovaj svevremenski materijal odlučile su se i druge velike modne kuće: Gucci, Fendi, Bottega Veneta, Dolce & Gabbana.

Cvetni print

floral milano 10 trendova sa Nedelje mode u Milanu

Ženstveni trend nošenja cvetnog printa još jednom je potvrđen na milanskoj Nedelji mode. Cvetni print je korišćen kako na haljinama, tako i da ublaži grublje, uniformisanije stilove.

Bajkerske jakne

bajkerska jakna milano 10 trendova sa Nedelje mode u Milanu

Ovaj popularni komercijalni trend savršeno se uklopio i u glamurozne modne kreacije. Moschino je eksperimentisao sa pink bajkerskim jaknama kratkih rukava, Phillip Plein se poigravao bojama i lancima, a na revijama modne kuće Fausto Puglisi mogli smo videti predimenzionirane metalik bajkerske jakne.

Strukirane haljine bez bretela

strapless dresses 10 trendova sa Nedelje mode u Milanu

Struk je bio najvažniji element silueta manekenki u Milanu. Strukirane haljine bez bretela u veselim bojama milansko su modno predviđanje za narednu godinu.

Pruge

pruge milano 10 trendova sa Nedelje mode u Milanu

Naredne godine će se nositi pruge. To tvrdi modna kuća Emporio Armani, i mi im verujemo. Uske, široke, uzdužne ili poprečne – pruge će biti in, i potrudite se da ih dobro ukombinujete.

Jasna Stanić

 

 

 

Comments