Iz iskustva znam da je prati kosu svakog dana prava smrt! Mislim, nije da me mrzi ili tako nešto, ali to je još jedna obaveza u nizu koju treba da obavim u roku od 24 sata. A kada te stisnu sa svih strana… Samo mi je još kosa na pameti! Ipak, problem sa svakodnevnim pranjem kose je u tome što je ovo “must” kada imaš tanku kosu koja se brzo prlja, kakva je i moja. Ali, kako bih sebi makar malo olakšala život i učinila da ne posežem za šamponom baš svakog dana, pronašla sam nekoliko trikova koji stvarno “rade”.

Vodi računa o ishrani!

Kako bi tvoja kosa duže ostala čista pokušaj da smanjiš unos masti i prežene hrane. Isto važi i za šećer, beli hleb i konzerviranu hranu. Umesto toga, unosi dosta voća i povrća, mlečnih proizvoda, nemasnog mesa i oraha. Tako će lojne žlezde svoje aktivnosti svesti na minimum.

Koristi suvi šampon!

Otkako sam otkrila sve čari suvog šampona – preporodila sam se! Ne samo da mi je kosa duže čista već ima i odličan volumen i izgleda gušće i jače. Ako nemaš suvi šampon, posluži se bebi puderom.

Aksesoari!

Ne izbegavaj aksesoare. Marame, trake, rajfovi i drugi ukrasi za kosu mogu da zakamufliraju činjenicu da nisi stigčla da opereš kosu, a ako imaš šiške, možeš da opereš samo njih, ostatak kose vežeš i frizuru ukrasiš interesantnom trakom za kosu. Čak i ako imaš kratku kosu, u aksesoarima je spas!

kosa 1 1 10 trikova koji će ti pomoći da ne pereš kosu baš svakog dana
Comments