Predstavili smo vam Eucerin® SUN liniju preparata za zaštitu kože. Sada sa vama delimo 10 važnih saveta za bezbedno sunčanje:

1. Uvek nanosite optimalnu količinu preparata za zaštitu od sunca. Potrebna je puna kafena kašičica kreme za područje lica.

2. Ukoliko imate kožu lica osetljivu na sunce, svetliji ten, ili ste bili na hemijskom pilingu ili laserskom tretmanu, uvek koristite preparat sa veoma visokim zaštitnim faktorom (SPF 50+) za lice.

3. Osobe koje imaju masnu kožu, kao i kožu sklonu aknama često imaju problem kada dođe vreme za odlazak na plažu. Losioni za sunčanje su često gusti i bogate strukture, što masnoj koži ne odgovara, a u kombinaciji sa pojačanim znojenjem često dolazi do upale i stvaraju se nove akne. Zbog toga, osobe koje imaju masnu kožu ponekad biraju da ne nanesu zaštitu od sunca, što dovodi do još ozbiljnijih problema. Eucerin® SUN transparentni sprejevi za telo, kao i fluidi za lice specijalno su formulisani za masnu kožu i kožu sklonu aknama, a posebno se preporučuje njihova upotreba u toku i nakon tretmana akni.

4. Idealna dnevna rutina za efikasnu zaštitu bi bila da nakon čišćenja lica nanesete svoj preparat za negu lica (osvežavajuću kremu ili „anti age“ kremu), zatim preparat za zaštitu od sunca i na kraju šminku. Ako vam je mnogo da koristite dve dnevne kreme, prednost u letnjim mesecima dajte preparatu sa zaštitnim faktorom.

5. Damama je potreban poseban preparat koji odlično funkcioniše u kombinaciji sa dnevnom kremom i šminkom. Poboljšani preparati za zaštitu kože lica od sunca u Eucerin® SUN liniji za lice ne ostavljaju masne tragove na koži i mogu se kombinovati sa ostalim preparatima za negu kože, kao i sa šminkom.

Vizual Eucerin Sun vizual 11 10 važnih saveta za bezbedno sunčanje

Laki su za nanošenje, brzo se apsorbuju i dostupni su u različitim formulacijama za različite tipove kože. Eucerin® SUN Fluid je pogodan za kombinovanu i masnu kožu, dok je Eucerin® SUN Krema idealna za normalnu i suvu kožu

6. Stručnjaci smatraju da zaista može da se utvrdi godište dame ukoliko pogledate u njen vrat i dekolte. Zato ih ne zaboravljajte, kao ni to da nanesete zaštitni faktor i na usne i ruke ukoliko planirate da duže vreme provedete na suncu. Usne ne mogu da proizvedu pigmente i posebno su osetljive na UV oštećenja. Vreme provedeno na suncu, bez zaštite, najčešće se prvo vidi na rukama, to su pegice i pigmentne fleke.

7. Dermatolozi nas redovno podsećaju da ne zaboravljamo uši prilikom nanošenja kreme za zaštitu, zato što je to predeo tela koji ima tendenciju da najviše pati od UV oštećenja.

8. Čak i ako ćete biti u hladu potrebno je naneti zaštitnu kremu. UV zraci se reflektuju na nas sa različitih površina koje nas okružuju, pa tako hlad ne pruža dovoljnu zaštitu. Isto važi i kada je oblačno: u zavisnosti od gustine oblaka koji prekrivaju nebo, i do 90% UV zraka i dalje prolazi kroz njih.

9. Suncobran vam neće pružiti 100% zaštitu, a ako ste vozač sigurno ste primetili da, iako držite zatvoren prozor, vaša leva ruka ipak «dobije boju». Razlog je što staklo i tkanine propuštaju UV zrake, pa imajte u vidu i ove situacije i zaštitite se.

10. Ne zaboravite: prilikom izbora preparata za zaštitu od sunca koji odgovara vašem tipu kože, najbolje je da potražite stručan savet u apoteci.

PLUS: 5 Univerzalnih lekcija

Izbegavajte izlaganje suncu između 11 i 17 časova.
Bogato nanesite preparat za zaštitu od sunca pola sata pre izlaganja i ponovo ga nanosite redovno, a posebno ako ste se znojili, plivali.
Uvek imajte na umu kategoriju fototipa kože.
Pored korišćenja preparata sa visokim zaštitnim faktorom, zaštite se i odećom, šeširom, sunčanim naočarima.
U slučaju fotosenzitivnosti prouzrokovane lekovima izbegavajte sunce i obavezno koristite vrlo visoke faktore zaštite od sunca (SPF 50+).

Comments