Iskrena da budem, evo, ove godine punim 25, ali i dalje imam osećaj kao da imam 17 godina. Dobro, ‘ajde neka bude 19. Ali to je to. Uopšte ne mislim da se osećam i ponašam u skladu sa svojim “skorodolazećim” godinama i ja sam sasvim OK sa tim, ali znaš… Ne ide. Ipak, takođe mislim da moja nezrelost važi samo za neke segmente, dok sam u nekim skroz odrasla i mudra! Da, neko ko me zna i sada čita ovo se verovatno valja od smeha, ali dobro. Elem. Postoje neki znaci koji ukazuju na to da si i sama zvanično odrasla, sviđalo se to tebi ili ne, a ako kod sebe uočavaš neke promene ove prirode – to je to. Ozbiljno si zakoračila u svet odraslih, koliko god imala godina. Pomiri se sa tim.

Zapravo uživaš u druženju sa svojom porodicom

Kada si mlađa, sve to te smara, kakvi porodični ručkovi, kakvi bakrači! Pre bi išla u grad ili visila sa drugaricama na telefonu. Ako sada istinski uživaš sedeći sa mamom i pričajući o ozbiljnim stvarima, to znači da si sazrela, odrasla i da shvataš da je porodica zaista najvažnija stvar na svetu. Evo, pod ovom tačkom optužbe – kriva sam!

Raduješ se ostajanju kod kuće

Baš kao i kada je reč o druženju sa porodicom, ostajanje kod kuće uveče ti je bilo ravno samoubistvu! Harakiriju! To je bila najgora kazna za tebe koju nisi mogla da preživiš, a da prvo opasno ne izdramiš. Sada – ne. Neko te je ispalio? To je tebi sasvim u redu, čak, još si i srećna što možeš da ostaneš zavaljena u fotelji i radiš nešto što tebe ispunjava, makar to bilo spavanje ili gledanje u plafon. Dakle, odrasla sam… Pih.

Kuvanje i čišćenje te u stvari opušta (?!)

Kada si odrasla, zapravo, srećna si kada imaš priliku da središ svoj stančić ili skuvaš sebi omiljenu hranu jer inače nemaš baš mnogo vremena. Pustiš omiljenu muziku i ponašaš se kao prava domaćica, sa sve keceljom i kosom vezanom u urednu punđu (da ti ne smeta, a i higijenski je). A kada na internetu pronađeš novi njam recept? Tvojoj sreći nema kraja, jedva čekaš da ga isprobaš! I ovde se pronalazim… Nisi sama!

blog 1 10 znakova da si i zvanično odrasla   sviđalo se to tebi ili ne!
Comments