Ako ne znate šta je i za šta služi osnovna ili ugaona četkica, mi ćemo vam sve objasniti. Pomoći ćemo vam da izaberete pravu četkicu kada nanosite šminku.

Osnovna četkica

Osnovna četkica služi za nanošenje podloge. Ima dugačku dršku i malu, okruglu glavu. Omogućava da pokrijete svaki kutak i pukotinu na svom licu, stvarajući glatki, skoro savršeni izgled. Koristi se da se sa lakoćom nanese, podeli i pomeša bilo koja osnova na celom licu.

Korektor četkica

Svako ko želi da ima komplet četkica – ovo je must have. Nakon nanošenja podloge, sledeća četkica koju treba da dograbite je korektor četkica. Pomoći će vam da precizno pokrijete sve nesavršenosti na svojoj koži.

Četkice 11 četkica za šminkanje koje morate imati

Pokrijte svaki kutak na svom licu

Četkica za puder

Specijalno je dizajnirana za besprekorno nanošenje pudera na lice i telo. Ima paperjastu, potpunu i gustu glavu i drvenu dršku. Prevucite četku preko pudera i nanesite na lice kružnim pokretima. Učiniće da izgledate prirodno.

Ugaona četkica za puder

Razlika između četkice za puder i ugaone četkice za puder je u tome što vam ugaona četkica omogućava da kreirate linije i definicije. Vlakna formiraju polarne ivice i idealna je za naglašavanje i osvetljavanje željenog dela lica. Sjajna četkica za svaki komplet.

Četkica za rumenilo

Rumenilo može stvarno da stvori neverovatan izgled. Čekinje na ovoj četkici su mekane i formiraju pun i zaokružen oblik, a namenjene su za blago senčenje. Istaći će vaše obraze, ako rumenilo nanesete na jagodice kružnim pokretima.

Komplet četkica 11 četkica za šminkanje koje morate imati

Dopunite svoj komplet četkicom koja vam nedostaje

Lepezasta četkica

Niste li se uvek pitali za šta služi ova četkica? Možete je koristiti gotovo za sve. Od nanošenja rumenila do senke za oči. Ako želite nežan izgled, pokušajte ga dobiti ovom četkicom.

Četkica za usne

Dugačka i tanka, sa čvrstim i ravnim čekinjama. Idealna je za ruž i sjaj za usne, kao i sve ostale boje kojima je potrebno precizno nanošenje. Definiše konture usana brzo i lako. Ako mislite da su precenjene, upotrebite jednu i uverićete se u suprotno.

Četkica za senke za oči

Za nanošenje senke za oči vrlo je važno da četkica ima ravnu glavu i guste čekinje, jer vam to omogućava kontrolu nad tim koliko ste senke stavili. Omogućiće vam da pomešate boje i nanesete ih kao da ste profesionalac. Može se koristiti za izgradnju intenzivne boje na kapku.

Milla Kunis smooky eye 11 četkica za šminkanje koje morate imati

Savršeno izveden smokey eye izgled pomoću odgovarajuće četkice

Crease četkica

Veličina ove četkice je slična prethodnoj. Ima fina i gusta vlakna koja su raspoređena u ovalnom obliku. Idealna je za mešanje ajlajnera u senke i stvaranju smokey eye izgleda. Samo je umočite u boju koju želite i pravac u grad!

Smudge četkica

Kratka, zaobljena, sa gusto vezanim čekinjama – daće vam intenzivan i lep izgled. Može se koristiti sa senkom da izvuče liniju i razmaže oko trepavica i vrlo je efikasna za gusto senčenje kapaka.

Ajlajner četkica

Konačno, poslednja četkica koja je obavezna – ako imate praškasti ili tečni ajlajner. Njena vlakna su pažljivo urađena da formiraju savršeni ugao. Idealna za kreiranje oštrih i preciznih linija.


Jovana Jovović studira novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije, piše kratke priče i beleži citate i omiljene delove iz knjiga koje čita. Možete ih pronaći na njenom blogu. Obožava Beograd, voli Novi Sad i uvek se vraća u Bar. Leto ne može da zamisli bez mora.

Comments