5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Restrukturiranje medijskog tržišta: Ko koga kupuje i što to znači za ostale

Medijska scena drastično se menja na očigled svih njenih aktera.

Šta se to događa na tržištu i zašto, na Weekendu će otkriti ključni ljudi iz regiona

Niz preslaganja i akvizicija koje su se počele odigravati od poslednjeg Weekend Media Festivala, značajno menjaju izgled medijske scene u celom regionu. Paralelno sa globalnim promenama medijskog tržišta, menja se i regionalna, upravo imamo priliku svedočiti možda najvećim, koje bi mogle rekonstruisati celo ovdašnje medijsko tržište.

Weekend Media Festival 1 11. Weekend Media Festival od 20. do 23. septembra
Među spajanjima, saradnjama i preuzimanjima, najviše se ističe niz akvizicija američkog fonda KKR, vlasnika N1 televizije, koji je u Srbiji vlasnik vodećeg kablovskog operatera SBB, N1 televizije, Sport kluba i Granda. U Hrvatskoj bi svom porfoliju uskoro mogao dodati i Novu TV, u BiH i Crnoj Gori radi na preuzimanju Pinka, a u Sloveniji Pop TV-a.

Kupovinom televizija širom regiona, KKR dubinski menja TV scenu, ali snažno utiče i na ostale medije, tržište telekomunikacije, nezavisne produkcije, kablovske operatere, pa možda čak i na politiku. Iako je verovatno najznačajniji akter promena, KKR nije i jedini.

Ne treba zaboraviti ni velike promene u vlasničkim strukturama najvećih domaćih medijskih kuća koje su presložile tržište štampe.
– Ove godine smo imali priliku pratiti značajne medijske akvizicije, kao i nove saradnje koje snažno utiču na tržište u regionu.

Do Weekenda očekujemo još zanimljivih događanja koja ćemo onda moći raspraviti i analizirati, kazao je Nikola Vrdoljak, direktor programa.
Na panelu ‘Restrukturiranje medijskog tržišta’ Weekend Media Festival će okupiti ključne ljude iz regiona kako bi nam objasnili i približili šta se i zašto događa u preslaganju medijske scene, šta to znači za potrošače i daljnji razvoj medija.
Najveći regionalni komunikacijski festival ove se godine održava od 20. do 23. septembra, kao i uvek u bivšoj fabrici duvana u Rovinju.

Partneri festivala ove su godine Francuska i Nemačka, a jedan od mnogobrojnih gostiju biće i Kristian Novak, trenutno najveća zvezda hrvatske književnosti. Svi koji se bave marketingom svoje radove mogu prijaviti na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regionu predstaviće najvažnija digitalna nagrada, SoMo Borac.

Osim po konstruktivnim, a ponekad i provokativnim raspravama o trendovima u komunikacijskoj industriji, Weekend je poznat i po najboljim žurkama. I ove godine nas očekuje raznovrstan muzički program i druženje dugo u noć.

Editors choice