Želite da budete stabilni, samouvereni, mirni, zadovoljni. Ništa vas ne sprečava da to postanete i ostanete, osim što vam razne gluposti skreću pažnju. Na primer, verujete u uslovljenost. Morate prvo da obavite i dosegnete ovo ili ono, da biste mogli da budete zadovoljni. Ne morate. Pokušajte sa uvođenjem dnevne prakse ovih bezuslovnih postupaka približavanja sebi. 

Šaljite u svet pozitivne vibracije. Ne zato što vam treba nešto da vam nadoknadi napornu i groznu nedelju za vama. Nego zato što vredno radite i zaslužujete da vam se dogodi nešto dobro. Zaslužujete! 

Doterajte se. Sredite frizuru, našminkajte se, dodajte smele boje u svoj autfit. Obucite ono u čemu se osećate super. 

Uradite prvo ono što vam je najneprijatnije, najdosadnije, najzahtevnije. Možda je to zadatak na poslu, koga se grozite svakog dana. Možda su vežbe, koje pokušavate da izbegnete, pa ih redovno zaboravljate. Ili telefonski pozivi od kojih vam se vezuje čvor u stomaku. Šta god da je, uradite to što ranije u danu – tako ćete provesti ostatak dana rasterećeni tog stresa. 

Učinite nešto za sebe. Popijte kafu na svom omiljenom mestu. Prošetajte. Pročitajte nešto zanimljivo. Napišite nešto zanimljivo. Uradite nešto samo zbog sebe i za sebe. 

Nemojte kritikovati ništa i nemojte se žaliti ni na šta. Nemojte nikog i ništa osuđivati, da vidite kakvu to razliku pravi – kako vam pozitivnost pomera fokus. 

Preslišajte se svakog jutra – nabrojte sebi svega tri stvari na kojima ste zahvalni. Sigurno ih ima više, ali tri je dovoljno. 

Comments