Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Kada je pravi trenutak da detetu damo mobilni telefon, koliko dugo bi trebalo da se igraju na PlayStationu, gledaju Netflix, “skrolaju” po Fejsu? Svi imaju mobilni telefon i Snapchat, što ako samo ja detetu zabranim? Ove i slične dileme muče roditelje širom sveta.

Stručnjak za ovu temu je dr Ranko Rajović koji će na 12. Weekend Media Festivalu održati predavanje “Deca i digitalno doba: Kako igrom razvijati detetov IQ” i savetovati kako se baviti decom u digitalno doba.

Ranko Rajović 12. Weekend Media Festival: Kako odgajati decu u digitalno doba?

Rajović je specijalista interne medicine, magistrirao je i doktorirao na područjima neuroendokrinologije i sportskih nauka. Dugogodišnji je UNICEF-ov saradnik na projektu ranog podsticanja intelektualnog razvoja dece te predavač na Pedagoškom fakultetu u Kopru. Jedan je od autoriteta na ovim prostorima kada govorimo o odgoju i obrazovanju. Istraživanja koja je proveo pokazala su da su deca danas slabija u odnosu na decu pre 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, rečnik i opšte znanje. Na Weekendu će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru deci mogu pomoći da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Kad je reč o zasićenosti tehnologijom, ni odrasli se ne nalaze u puno boljoj situaciji. Ekrani su non stop uz nas te smo sve svesniji koliko nas zapravo opterećuju. Medijsko i tehnološko doba nudi toliko mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ne znamo kako da ga kvalitetno konzumiramo. Kako preživeti vikend bez mobilnog, organizovati nedigitalni život i napraviti digitalni detox, govorićemo na panelu “Digitalni Wellbeing”.

Weekend Media Festival 1 e1560173491356 12. Weekend Media Festival: Kako odgajati decu u digitalno doba?

Pripreme za 12. Weekend Media Festival, koji se održava od 19. do 22. septembra, u punom su jeku. Ove godine novost je Weekend paket koji omogućava rezervaciju smeštaja i kotizaciju. Svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstaviće najvažnija regionalna digitalna nagrada – SoMo Borac.

Osim po provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mesto najbolje zabave. Ove godine donosi pomno osmišljen muzički program u duhu Woodstocka, iz vremena kad je muzika postala umetnost i sredstvo otpora. Vidimo se, kao i svake godine, u staroj Tvornici duhana u Rovinju.

Weekend Media Festival 2 e1560173522361 12. Weekend Media Festival: Kako odgajati decu u digitalno doba?

Editors choice