WE LOVE: #musthave patike koje ćeš viđati svuda tokom narednih meseci

Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna

Jednostavni trikovi da ubrzaš metabolizam i pripremiš telo za leto

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

Kako da prevaziđeš strahove i ostvariš svoj najveći cilj

3 najneprijatnije situacije + kako da se izvučeš

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

U fokusu: Ovaj uređaj za uklanjanje dlačica koriste sve influenserke – i oduševljene su rezultatima!

Sara Jo ti otkriva kako da pronađeš odgovarajuću nijansu crvenog karmina!

Kada je pravi trenutak da detetu damo mobilni telefon, koliko dugo bi trebalo da se igraju na PlayStationu, gledaju Netflix, “skrolaju” po Fejsu? Svi imaju mobilni telefon i Snapchat, što ako samo ja detetu zabranim? Ove i slične dileme muče roditelje širom sveta.

Stručnjak za ovu temu je dr Ranko Rajović koji će na 12. Weekend Media Festivalu održati predavanje “Deca i digitalno doba: Kako igrom razvijati detetov IQ” i savetovati kako se baviti decom u digitalno doba.

Ranko Rajović 12. Weekend Media Festival: Kako odgajati decu u digitalno doba?

Rajović je specijalista interne medicine, magistrirao je i doktorirao na područjima neuroendokrinologije i sportskih nauka. Dugogodišnji je UNICEF-ov saradnik na projektu ranog podsticanja intelektualnog razvoja dece te predavač na Pedagoškom fakultetu u Kopru. Jedan je od autoriteta na ovim prostorima kada govorimo o odgoju i obrazovanju. Istraživanja koja je proveo pokazala su da su deca danas slabija u odnosu na decu pre 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, rečnik i opšte znanje. Na Weekendu će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru deci mogu pomoći da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Kad je reč o zasićenosti tehnologijom, ni odrasli se ne nalaze u puno boljoj situaciji. Ekrani su non stop uz nas te smo sve svesniji koliko nas zapravo opterećuju. Medijsko i tehnološko doba nudi toliko mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ne znamo kako da ga kvalitetno konzumiramo. Kako preživeti vikend bez mobilnog, organizovati nedigitalni život i napraviti digitalni detox, govorićemo na panelu “Digitalni Wellbeing”.

Weekend Media Festival 1 e1560173491356 12. Weekend Media Festival: Kako odgajati decu u digitalno doba?

Pripreme za 12. Weekend Media Festival, koji se održava od 19. do 22. septembra, u punom su jeku. Ove godine novost je Weekend paket koji omogućava rezervaciju smeštaja i kotizaciju. Svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstaviće najvažnija regionalna digitalna nagrada – SoMo Borac.

Osim po provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mesto najbolje zabave. Ove godine donosi pomno osmišljen muzički program u duhu Woodstocka, iz vremena kad je muzika postala umetnost i sredstvo otpora. Vidimo se, kao i svake godine, u staroj Tvornici duhana u Rovinju.

Weekend Media Festival 2 e1560173522361 12. Weekend Media Festival: Kako odgajati decu u digitalno doba?

Editors choice