Prvi makeup proizvod koji sam počela da koristim pred sam kraj osnovne škole (verujem da je to za današnje pojmove prilično kasno, ali dobro) bila je upravo maskara. I od tog trenutka kada sam prvi put otkrila sve čari ovog malog crnog čuda, nije prolazio dan a da oči ne istaknem na ovaj način. Zamisli to, klinka koja tek otkriva čari šminke! Sigurno se i sama sećaš svojih makeup početaka i tog osećaja “sada sam mnogo velika, sada sam odrasla devojka, sada sam mnogo bitna”. Kakva zabluda. Ali dobro, šminka je uvek bila i ostala bezazlena zabava i najlakši način da u trenutku izgledaš bolje, ali da se tako i osećaš.

No, da se vratim na maskaru. Za mene je to definitivno “must have” proizvod bez koga zaista retko kad napuštam kuću. Ne samo da maskaru nosim na svojim trepavicama, logično, već i u torbi, da se nađe. Ipak, bez obzira na to što se može reći da imam višegodišnje iskustvo u nanošenju iste, i mene brine to što mi trepavice nekako nisu onako lepe, guste i uvijene kao što bih ja želela da budu. Ali, pronašla sam rešenje! Samo je potrebno da se poslužiš sitnim trikovima prilikom nanošenja maskare i, naravno, da pronađeš onu najbolju za sebe!

Maskara prajmer može da učini čuda…

Prajmer obično koristiš pre nanošenja pudera kako bi tvoj ten bio još blistaviji i lepši. Isti trik možeš da primeniš i kada je nanošenje maskare u pitanju, a u bilo kojoj drogeriji ćeš sigurno pronaći prajmer za trepavice, koji podseća na providnu maskaru ili gel za obrve.

Puder – za guste trepavice

Za ovaj trik si sigurno čula, ali pitanje je da li si ga isprobala. Malo pudera u prahu, pa čak i bebi pudera daće trepavicama prividnu gustinu, a kada se nakon njega nanese maskara, sigurno ćeš uočiti razliku! Tvoje trepavice će biti guste i raskošne da ćeš sigurno pomisliti – wooow!

Olovka za oči je još jedan “kec iz rukava”

Čak i pre nego što naneseš maskaru, tvoje oči će već izgledati naglašeno ako crnom olovkom za oči iscrtaš gornju vodenu liniju. Možda deluje neprimetno, ali “radi”.

Više slojeva maskare je “must”!

Da bi tvoje trepavice bile savršeno istaknute, logično je da ćeš staviti više slojeva maskare. Pritom mislim na više od dva sloja koje ćeš nanositi jedan za drugim i to dok je prethodni sloj i dalje svež.

1 1 1 13 jednostavnih trikova za gušće i lepše trepavice + INSTAGRAM GIVEAWAY
Comments