Živimo brzo, bez preteranog osvrtanja na dan koji je iza nas, ili na dane koji će tek doći, a uspeh nije uspeh ako nije ogroman, jedinstven i prepoznat od strane svih. Ipak, treba da naučimo da slavimo i male pobede koje se dešavaju svakodnevno, bilo da je to pohvala od osobe kojoj se divite ili kupovina haljine koju dugo merkate na sniženju. Život u današnjem vremenu je sam po sebi pobeda i potrebno je da ponekad date sebi oduška i proslavite ga. Izaberite način koji vama odgovara i proslavite nove male životne pobede.

Stavite svoju omiljenu masku

Ne treba vam preveliki događaj ili izgovor da biste konačno iskoristili tu luksuznu masku za lice koju dugo čuvate. Negujte sebe i s vremena na vreme potrošite više novca na proizvode koji će vas oporaviti i fizički i duhovno.

Pišite

Danas izgleda kao da svi imaju neku vrsta dnevnika ili bullet journal-a u koje svakodnevno zapisuju svoja osećanja, misli i obaveze. Ne morate imati skup dnevnik ili planer, već je dovoljno da s vremena na vreme iskoristite trenutak mira i u običnoj svesci se osvrnete na vaš život i korake koji su vas doveli do mesta na kome ste danas. Osim što je relaksirajuće, pomoći će vam da više vrednujete sebe i sve što ste postigli.

Koktel veče

Ako se dugo vremena niste videli sa prijateljima i nedostaju vam, koktel veče je pravi način da se ponovo povežete, ispričate i proslavite sve što se dogodilo u prethodnom periodu.

Naručite hranu

Kako zbog zdravlja, tako i zbog budžeta danas se većinom suzdržavamo od brze hrane i obroka koji nisu pripremljeni kod kuće, ali ipak iskoristite priliku s vremena na vreme, i nakon napornog dana ili sedmice se počastite vašom omiljenom pizzom.

Penušava kupka

Osećate se kao da više nemate snage ni za izlaske ni za treninge? Priredite sebi bogatu penušavu kupku i odvoj celo veče da se u njoj opustite, ispijajući omiljeno vino i gledajući seriju.

Comments