Što se tiče inspiracije za enterijere, nema boljeg mesta za potragu za sjajnim idejnim rešenjima od mašte omiljenih svetskih filmskih stvaralaca. Ovo su filmovi koji će vas inspirisati da u svoj dom (pre)uredite u mesto iz bajke gde ćete se uvek osećati dobro.

“Indiskretno” (1958)

Don Ashton je dizajnirao londonski stan Ingrid Bergman u ovom romantičnom ljubavnom filmu i sve je u njemu šik: veliki kamin; impresivni galerijski zid, sa pojedinačnim umetničkim delima postavljenim na impresivnim raznobojnim pozadinama; udobna kuhinja… Ovaj dizajn bismo rado pozajmili!

“Šerburški kišobrani” (1964)

“Umbrellas Of Cherbourg”, mjuzikl u vidu razigrane gozbe veselih boja i uzoraka, nudi blistave pastele, sobe sa slatkišima. Trudna Catherine Deneuve najlepša je kada nosi haljinu sa cvetnim printom koja odražava tapete prostorije.

“Playtime” (1967)

Kultni film Jacquesa Tatija prikazuje snagu arhitektonskog i unutrašnjeg dizajna, a možemo videti minimalistički ultra-moderan stan izgrađen od staklenih ploča od poda do plafona – omogućavajući prizorima koji se događaju unutra da se snimaju kroz zidove.

“Conversation Piece” (1971)

Jedno od remek dela Luchina Viscontija, dramatični enterijeri filma “Conversation Piece”, tipični su za aristokratsku rimsku porodičnu kuću: bogato uređenu i jednostavno dekadentnu.

“Pod suncem Toskane” (2003)

Savršena kuhinja u seoskom stilu jeste ono što nas je oduševilo iza kulisa filma “Pod suncem Toskane”, a zbog nje ćete sanjati da započnete novi život u italijanskoj vili.

“Out Of Africa” (1985)

Karen Blixen ima predivnu kuću u kolonijalnom stilu u Keniji; njen savršeni enterijer učiniće da sanjate o avanturama na afričkoj savani dok gledate ovaj film nagrađen Oskarom iz 80-ih.

“50 nijansi sive” (2015)

Elegantna unutrašnjost raskošnog penthausa Kristijiana Greja čak ima i svoju web stranicu posvećenu njegovom stilu.

Comments