Priznaj! Koliko si samo puta zevala u televizor i reklame za neke šampone ili maske za kosu kao omađijana jer je kosa u toj reklami izgledala b-oh-žanstveno?! Ne krivimo te, jer i same to radimo iako smo svesne da iza te reklame i savršene kose stoje ko zna kakva tehnička pomagala. No, to nas ne sprečava da maštamo o kosi dostojnoj Zlatokose, zar ne? Ipak, nije nemoguće da tvoja kosa izgleda podjednako lepo, negovano, zdravo, lepršavo, blistavo i tako to! Samo je važno da vodiš računa o ovim stvarima:

Sve je u ishrani! Jako je važno da tvoja “dijeta” uključuje što više proteina, dakle, jedi više zelenog povrća, pasulja, nemasne ribe i belog mesa kako bi tvoja kosa ojačala.

Masaža kože glave podstiče cirkulaciju i poboljšava rast kose. Zato, makar jednom nedeljno počasti sebe intenzivnom masažom glave i to kokosovim uljem jer je prepuno vitamina!

Šišanje je ključno za bolji rast kose. Jednom u tri meseca bi trebalo da posećuješ frizera i, naravno, ne moraš drastično da skratiš kosu – nekoliko centimetara će biti dovoljno da tvoja kosa poraste brže i bude jača.

Nemoj da pereš kosu previše često jer kosa na taj način gubi prirodna ulja zadužena za njeno zdravlje i blistav izgled. Maksimum pranja je 3 do 4 puta nedeljno.

Češljanje je takođe ključno. Tačnije, ne bi trebalo da preteruješ sa češljanjem. Nikako ne češljaj mokru kosu jer puca, lomi se i slabi i neka tvoja “sesija” ne traje duže od 5 do 10 minuta.

kosa2 15 trikova za kosu kao iz reklama
Comments