Već mnogo puta do sada su nas “upozoravali” na povratak devedesetih kada je u pitanju moda, ali činjenica je da nismo mnogo razmišljale o tome, već smo se jednostavno priklanjale trendovima koji su nam se najviše dopali, bez preterane analize odakle ti trendovi potiču. A kada kažemo “devedesete” u glavi su nam odmah čoker ogrlice, šuškave trenerke i drugi “nesrećni” modni momenti (ne mislim da su čoker ogrlice taj “nesrećni” momenat!) ali ima tu još mnogo dobrih stvari (poput čoker ogrlica) koje rado nosimo i danas, možda i ne znajući da su ovi trendovi “rođeni” baš devedesetih.

Na primer, kao epidemija su nas zapljusnule haljine, bluze i majice bez ramena. Da, to je trend devedesetih.

bez ramena1 18 dokaza da modni trendovi devedesetih PONOVO vladaju

Cvetni dezen? Takođe. Pa, odnekud je ovaj trend morao da dođe, a to su upravo devedesete godine.

cvetna haljina 18 dokaza da modni trendovi devedesetih PONOVO vladaju

Naprasno smo počele da volimo pantalone, a naročito džins, visokog struka i oduševljavamo se kako nam dobro stoji, a verovatno se ne sećamo da smo to nosile i kada smo bile dosta mlađe. Eh, da možemo ponovo da se uvučemo u te farmerke…

farmerke 18 dokaza da modni trendovi devedesetih PONOVO vladaju

Lično sam se klela da više nikada neću nositi helanke, naravno u periodu kada su suvereno vladale zvonarice, ali danas ponovo ne mogu da zamislim autfit bez “skinny” donjeg dela odeće, bilo da su u pitanju helanke, farmerke ili druge pantalone.

helanke 18 dokaza da modni trendovi devedesetih PONOVO vladaju

Iscepani džins je takođe produkt devedesetih, a danas ga naprosto obožavamo! Doduše, kao i većina ovih trendova, oni danas izgledaju daleko bolje.

iscepani dzins 18 dokaza da modni trendovi devedesetih PONOVO vladaju

Jeste li i vi pohitale da ove sezone sebi nabavite teksas jaknu? I sigurno se pitate kako ste do sada mogle bez ovog trendi komada…

jakna 18 dokaza da modni trendovi devedesetih PONOVO vladaju
Comments