Iako ne psujemo često, ima trenutaka kada je psovka jedini spontani komentar situacije, izraz osećanja osujećenosti, koji prosto iskoči iz naših usta, bilo da smo same ili ne. Svaka žena će opsovati, tiho ili glasno, jednom ili rafalno, zbog sledećih stvari:

1. Kad otkriješ da ti je pošla petlja na čarapi samo što si izašla iz kuće i nemaš vremena da se presvlačiš i nemaš rezervni unihop u tašni. A verovatno nemaš vremena ni da ga kupiš usput.

2. Kad ti četkica za senku ispadne iz ruke, pravo u lavabo i ukvasi se, a ti nisi završila šminkanje. I još jednom kad otkriješ da nemaš rezervnu četkicu i da ćeš morati prstima da razmažeš senku, pa kako ispadne.

3. Kad rutinski češljaš kosu i četka ti se zakači za neki dred koji se ko zna kako stvorio i počupaš se toliko, da imaš utisak da si ceo pramen iščupala iz korena. A nema vremena da propisno razmrziš umršeni pramen.

psovka 18 momenata u kojima SVAKA žena opsuje

4. Kad se posečeš dok briješ noge i to na onom istom mestu gde si se i prošli put posekla (obično ispod lista, na prevoju članka) iako si bila posebno pažljiva, da se ne bi posekla kao prošli put.

5. Kad makazicama secneš malo kože na vrrrrlo osetljivom mestu – dok kratiš dlake oko, vrrrrrlo osetljivog područja. Aaaaajooooooj!

6. Samo što si namazala nokte, pažljivo duvala u njih i bila sigurna da su se osušili, a onda, dok zakopčavaš tašnu, ustanoviš da se lak pokvario i da se baš ružno vidi.

Comments