Jedini mjuzikl koji nam ne ide na živce, Moulin Rouge, 16. maja doživeo je svoj 20. rođendan. Zajedno sa Bridget Jones, Shrekom, i Legally Blonde (2001. godine je bila vrlo značajna za pop kulturu) ovaj film je ostao jedan od (sad već) klasika kojem ćemo se uvek vraćati. Ewan McGregor, koga trenutno možemo gledati u ulozi modnog dizajnera Halstona glumi mladog i naivnog pesnika Christiana koji se zaljubljuje u devojku ne baš sumnjivog, već otvoreno niskog morala, Satine (Nicol Kidman, naravno), koja je zvezda pariskog kabarea Moulin Rouge. Scenografija pesme “Lady Marmalade” smeštena je u 1900. godinu – nije ni čudo što je film nominovan u čak osam kategorija za Oskara, a pobedio je u dve, te davne 2001. godine. 20 godina kasnije, pre nego što po hiljaditi put pogledate film, pročitajte u nastavku teksta detalje sa snimanja filma koje niste znali.

1.  Nicole Kidman je dva puta slomila rebro u toku snimanja

Nakon što je dva puta imala ozbiljnije povrede u toku snimanja filma “Moulin Rouge”, Nicole je morala da odustane od glavne uloge u filmu Davida Finchera, “Panic Room”. Prvi put je slomila rebro dok je u sitnim jutarnjim satima snimala plesni scenu na visokim potpeticama, a drugi put kada je pokušala da se “uglavi” u korset. Neke od scena tokom oporavka, Satine je morala da snimi iz invalidskih kolica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eden Cinemas (@eden_cinemas)

2. Leonardo DiCaprio želeo je ulogu Christiana, ali nije umeo da peva

Nakon što je sarađivao sa scenaristom Bazom Luhrmannom na filmu “Romeo + Juliet”, glumac Leonardo DiCaprio je žarko želeo ulogu naivnog pesnika u filmu “Moulin Rouge”. Došao je na audiciju i pokušao da otpeva pesmu “Lean On Me”, ali to nije nasjajnije zvučalo, pa je ulogu ipak dobio Ewan McGregor.

3. Courtney Love je bila na audiciji za ulogu Satine

Iako nije dobila ulogu, Luhrmann je morao od nje da traži prava za izvođenje pesme “Smells Like Teen Spirit” u filmu, koju retko kad možemo čuti u filmovima i serijama upravo iz tog razloga. Courtney je pristala, ali za 125.000 dolara.

Comments