Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

20. oktobar – dan Muzeja savremene umetnosti u Beogradu

20. oktobar – dan Muzeja savremene umetnosti u Beogradu

20. oktobra pre 48 godina osnovan je Muzej savremene umetnosti u Beogradu. Reč je o instituciji od nacionalnog značaja koja od samih početaka predstavlja važan činilac umetničkog i kulturnog života Beograda i Srbije. Muzej poseduje najsveobuhvatniju kolekciju moderne i savremene umetnosti jugoslovenskog umetničkog prostora, kao i bogatu kolekciju inostranih umetničkih dela.

Pre šest godina počela je rekonstrukcija Muzeja, a usled nedostatka finansijskih sredstava trenutno su radovi na obnovi zaustavljeni. Iako bez svog matičnog zdanja, izlažemo u svojim drugim prostorima, kao i u objektima drugih muzeja i galerija.

Umetnički fond Muzeja počeo je da se formira u vreme osnivanja Moderne galerije iz koje je nastao Muzej, da bi u trenutku otvaranja 20. oktobra 1965. godine brojao oko 3,500 umetničkih dela. Danas fond broji preko 8,000 dela i predstavlja najreprezentativniju kolekciju jugoslovenskog umetničkog prostora.

Od svog osnivanja Muzej ima bogat izložbeni program. Do sada je organizovano oko 1,070 međunarodnih i domaćih izložbi u prostorima Muzeja savremene umetnosti, kao i u drugim izlagačkim prostorima u zemlji i inostranstvu.

01 MSUB Foto Sasa RELJIC 20. oktobar   dan Muzeja savremene umetnosti u Beogradu

20. oktobar – dan Muzeja savremene umetnosti u Beogradu

Posedujemo bogatu biblioteku koja sadrži preko 5,700 knjiga i 26,000 kataloga izložbi iz zemlje i inostranstva. Posebno mesto u fondu biblioteke zauzimaju izdanja s početka 20. veka, koja danas predstavljaju bibliografske raritete.

Dokumentacija Muzeja o umetnosti i umetnicima sa teritorije bivše Jugoslavije predstavlja istraživačko-dokumentacioni centar od lokalnog i regionalnog značaja za proučavanje umetnosti 20. veka.  Samo novinska dokumentacija broji oko 200,000 isečaka iz štampe o jugoslovenskim i srpskim umetnicima.

Muzej je oduvek imao bogatu međunarodnu saradnju i organizovao je i brojne internacionalne izložbe, pa ćemo se i u predstojećem periodu i narednoj godini predstaviti raznovrsnim izložbama stranih i domaćih umetnika. Uspostavili smo saradnju sa prestižnim Muzejom ТЕЈТ Моdеrn iz Lоndоnа i Galerijom Kuenslerhaus Bremen, a kao rezultat te saradnje organizujemo četiri izložbe, dve u Beogradu i po jednu u Bremenu i Londonu. Između ostalog, upoznaćete se sa imenima poput nеmаčkоg slikаrа Zigmаra Pоlkеа (Sigmar Polke), prеdstаvnikа еvrоpskоg pоp-аrtа i austrijskog umetnika Hermana Ničea (Hermann Nitsch), dоајеnа umеtnоsti rаdikаlnоg pеrfоrmаnsа, a pregovaramo i sa svеtski priznаtim аustriјskо-irskim umеtnikom, zvezdom austrijskog hiperrealizma Gotfridom Helnvajnom (Gottfried Helnwein). Pripremamo i multidisciplinarni projekat “Nevidljivo nasilje“ u saradnji sa partnerskim institucijama u Irskoj i Španiji. Javnosti ćemo se predstaviti i značajnim izložbama naših umetnika poput rеtrоspеktivne izlоžbe vајаrа Đоrđiја Crnčеvićа, kao i izložbama iz zbirki Muzeja savremene umetnosti.

Editors choice