Ako si singl, postoje dva scenarija – ili ti je mnogo dobro što si sama, uživaš u svom životu i, na kraju krajeva, sebi i svom društvu, maksimalno koristiš svoje slobodno vreme i ispunjavaš sebi sve želje ili na to što si singl gledaš kao na smrtnu kaznu, usamljena si i ucveljena i ne možeš da veruješ da se to tebi dešava, naročito kada dođe onaj datum na kalendaru… Dan zaljubljenih!

OK, ovde sada dolazi na red priča o tome kako je Dan zaljubljenih dan kao i svaki drugi, kako ljubav treba da se dokazuje svakog dana tokom cele godine, a ne samo tog 14. februara i tako dalje i tako dalje, ali kad god pričamo ovako nešto, zapravo govorimo o partnerskoj ljubavi. A šta je sa ljubavlju prema sebi? Seti se one prve grupe devojaka sa početka priče. Da li si među njima? Ali, čim si ovde, verovatno naginješ na onu drugu stranu. Jednostavno ti je dosadno da budeš singl i rado bi svu svoju slobodu menjala za udoban, topao i umirujući muški zagrljaj. Razumem! Ali zaista tvrdim da ljubav prema drugome ne može da dođe pre ljubavi prema sebi i, da bi u svoj život uopšte privukla ljubav, najpre bi trebalo da je pružiš. Sebi.

No dobro, stvarno mi nije namera da filozofiram, zato ću preći na stvar. Dan zaljubljenih ume da bude prilično tugaljiv za nekoga ko nije u vezi jer, šta ćeš, ponese te ta atmosfera, htela-ne htela. Svi su srećni i zaljubljeni, a ti zaljubljeno gledaš u svoju palačinku sa nutelom, lešnikom i višnjom. Svi jedni drugima poklanjaju male znakove pažnje, a jedina osoba muškog pola kojoj možeš nešto tako da pokloniš je tvoj mačak. Koliko god bila srećna sama sa sobom, na kraju dana se ipak smoriš i umoriš. Baš zato što znaš koliko si dobra i koliko zaslužuješ.

Ali, žaljenju je kraj. Taj Dan zaljubljenih, ali i svaki drugi dan koji te navodi na razmišljanje o tome ima li ljubav uopšte smisla i šta mi sve ovo radimo, provedi tako što ćeš se okrenuti i posvetiti sebi i slaviti ljubav prema sebi. I mačku, dobro de. Evo nekoliko (proverenih) ideja za podizanje (ljubavnog) raspoloženja!

1. Reći ću samo – spa dan! Maske za lice, penušava kupka, čaša vina, “Single Ladies” u pozadini, na repeat… Dakle, to se zove opuštanje? U redu, to ti je baaaš falilo!

2. Umesto njanjavih romantičnih komedija odgledaj horor film. Ne moraš sama. Čik razmišljaj o ljubavi dok glavnu junakinju proganja njen nerođeni brat blizanac!

3. Poseti neki novi restoran i počasti se ukusnom večerom. I to sasvim sama! Otkrićeš koliko je to zapravo prijatno i opuštajuće i pitaćeš se zašto nikada do sada nisi uživala sama u svojim omiljenim zalogajima!

4. Otputuj negde, makar i sama. Em ćeš uživati u destinaciji na kojoj do sada nisi bila, em ćeš iskusiti nešto novo i jako uzbudljivo kao što je solo putovanje, em možeš da upoznaš mnogo zanimljivih osoba… Znaš na šta ciljam! 😉

5. Kupi sebi buket cveća. Ili parfem. Ili omiljeni slatkiš. Ma, idi u šoping!

Comments