Mature su odavno prestale da budu poput balova – danas se cene originalnost i kreativnost naspram svega očekivanog i previše svečanog; devojke se često odlučuju da umesto haljina ponesu odela ili da elegantnu haljinu stilizuju teksas jaknom, trude se da eksperimentišu i, što je najvažnije, trude se da za svoj izgled budu zadužene isključivo one – počevši od izbora odeće, preko šminke, pa sve do frizure. Uostalom, ko će bolje od tebe znati šta ti pristaje i u čemu se najbolje osećaš?

Kako je sezona matura uveliko u toku, a pretpostavljamo da si već osmislila svoju idealnu toaletu, za tebe smo pripremili nekoliko stylish frizura kojima možeš upotpuniti svoj look te posebne večeri, a što je bitno istaći, možeš ih napraviti sama, samo uz odgovarajuće uređaje za stilizovanje kose i malo spretnosti!

Old Hollywood Glam

Na crvenom tepihu često viđamo ovakav tip glamuroznih lokni koje iako jesu raskošne, ne izgledaju nimalo preterano, već se odlično uklapaju uz bilo koji stajling. Bez obzira na to da li ćeš nositi haljinu, odelo ili kombinezon, lokne u holivudskom stilu će, uz zanimljive minđuše, dati odgovarajući pečat tvom izgledu te večeri.

Kako da ih napraviš sama? Jednostavno je! Upotrebi Philips MoistureProtect uvijač kose uz koji ćeš dobiti sjajne, krupne lokne za duplo manje vremena – zahvaljujući njegovoj posebnoj tehnologiji, u jednom potezu možeš da uviješ više kose nego sa klasičnim uvijačem. Lak je za korišćenje – ne samo da ćeš brzo dobiti frizuru iz snova, već će te ovaj pametni uređaj zvučnim signalom obavestiti kada je lokna gotova. Osim toga, MoistureProtect tehnologija štiti i neguje kosu prilikom stilizovanja, čineći je nežnom, glatkom i sjajnom. Na raspolaganju ti je čak 27 stajling opcija što znači da možeš da napraviš baš svaki tip lokni koji poželiš!

hair lab by philips 3 e1560180006387 Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš   sama! hair lab by philips 4 e1560180018130 Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš   sama!

Sleek Back Straight

Nas ova frizura neodoljivo podseća na modele novije generacije poput Gigi Hadid ili Kendall Jenner – one obožavaju i rado biraju ovu frizuru za bilo koju posebnu priliku. Uz odgovarajući makeup, sa ovom frizurom možeš da postigneš onaj zavodljivi vamp izgled koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Kako do savršeno ravne, zalizane kose? Za početak, nakon što opereš kosu, osuši je Philips MoistureProtect fenom za kosu koji podstiče njen sjaj, istovremeno je negujući – ovaj fen ima inteligentni MoistureProtect senzor koji meri temperaturu kose kako bi prilagodio temperaturu sušenja, a sve sa ciljem da ne ošteti vlasi. Fen ima 6 podešavanja brzine i temperature sušenja, kao i opciju za hlađenje, kako bi fiksirala frizuru.

Sledi Philips MoistureProtect presa za kosu kojom ćeš postići savršeno gladak i ravan efekat. Zahvaljujući pločama koje su obložene titanijumom, kosa se znatno brže ispravlja, a da bi se presa zagrejala do optimalne temperature, potrebno je samo 15 sekundi! MoistureProtect senzor konstantno analizira tvoju kosu kako bi joj prilagodio temperaturu ispravljanja, sa ciljem da zaštiti kosu od oštećenja. Upravo zato je ova presa za kosu odgovarajuća čak i za svakodnevno korišćenje!

Savršeno ispravljenu, glatku i sjajnu kosu, začešljaj unazad i učvrsti je lakom za kosu. Voilà!

hair lab by philips 12 e1560180091866 Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš   sama! hair lab by philips 13 e1560180101625 Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš   sama!

Modern Ponytail

Ukoliko za maturu ne želiš da očekivano nosiš puštenu kosu, zašto ne bi isprobala moderan, stylish rep? Ovde je potrebno malo više truda kako ne bi izgledala kao da si zapravo krenula do prodavnice, ali uz odgovarajuće uređaje za stilizovanje i vešte prste, lako je postići željeni efekat.

Potrebni su ti isti Philips Hair Care uređaji za stilizovanje kao i kod prethodne frizure – MoistureProtect fenom osuši kosu brzo, lako, bez čupanja i oštećenja, a potom MoistureProtect presom za kosu napravi opuštene talase – dovoljno je da samo “prelomiš” kosu kako bi postigla željeni “messy” efekat. Kada je kosa spremna, jednostavno je veži u rep željene visine, vodeći računa da ostaviš pramen koji ćeš obaviti oko repa kako bi sakrila gumicu za kosu. Rep ne treba da bude zalizan i “pod konac”, već opušten i nonšalantan, uz nekoliko pramenova koji slobodno padaju. Uz odgovarajući nakit i makeup, izgledaćeš odlično i – drugačije!

hair lab by philips 5 e1560180173261 Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš   sama! hair lab by philips 6 e1560180184186 Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš   sama!

Koja frizura ti se najviše dopada i koju ćeš isprobati za tvoje matursko veče?

Produkcija: WANNABE MEDIA
Video: Vesna Kojić
Fotografije: Alek Živković

Ivana

Comments