Da sam dobila evro svaki put kada sam se izblamirala, mislim da bih sada imala dovoljno novca da odem na jedno luksuzno, all-inclusive letovanje! Sve one stvari kojima se smeješ istovremeno ne verujući da se to ikome živom dešava – dešavaju se meni! Mislim da mi je do sada najneprijatnije bilo kada sam se prvog dana srednje škole (a svi znamo šta srednja škola znači u našim životima!), nasred velikog odmora, nasred prepunog hodnika ispred učionica, okliznula na – pazi sad – šunku sa pice (može li da bude gluplje?!) i završila na podu koliko sam dugačka. Što je najgore, i sama sam se smejala ovome, iako mi je bilo toliko neprijatno da sam htela u zemlju da propadnem.

No, dešava se. Svima. Svašta. Od tada mi je čak postalo zanimljivo da sa ljudima pričam o njihovim najvećim blamovima pa smo tako sastavili spisak nekoliko definitivno najneprijatnijih situacija, a kako smo ih svi već preživeli, ponudili smo i moguće rešenje ili trik za izvlačenje kako bi makar bila spremna ukoliko se nađeš u sličnom “sosu”!

Kad se najmanje nadaš – naletiš na bivšeg!

Bez obzira na to da li i dalje patiš za njim ili si ga prebolela, ali on i dalje pati za tobom, sretanje sa nekim ko odavno više nije deo tvog života može da bude super neprijatno. Mislim, ako patiš za njim, kako da se ponašaš kul kada bi mu se odmah bacila pod noge ili još gore, ako on tebe i dalje juri, kako da ga ignorišeš i po ko zna koji put uljudno zamoliš da te ostavi na miru?

Ukoliko ga vidiš iz daljine i sve su šanse da on tebe nije spazio, jednostavno spreči susret i skreni u prvu najbližu ulicu, a ako si već udarila na njega… Pa… Reci ćao i produži ili zastani doslovno par minuta da ga čisto radi reda pitaš kako je i šta radi, a onda reci da žuriš i jednostavno – nestani!

Kad malo bolje razmislim, svaki scenario koji uključuje bivšeg u priču je jako neprijatan čak i kada emocija više nema, pa je nemoguće praviti se kao da se ništa nije desilo, ali čim vidite leđa jedno drugom, oboma će vam laknuti. Tako da – nema zadržavanja, beži što pre!

Nadutost u stomaku – baš kada ne treba!

Ovo se svima desilo makar jednom – na poslu, na putu, na početku veze dok si sa dečkom – stomak ti poludi, naduješ se sva, muče te grčevi i gasovi – da li je moguće doživeti veći blam?

Verovatno nije i verovatno se pitaš zašto, ali zašto baš tad, ali tvoj stomak ili reaguje na određene situacije na ovaj način ili ti jednostavno nije prijalo nešto što si pojela ili… Mnogo je razloga, ali bitno je da ovo možeš da rešiš bez da se desi nešto što ne želiš.

U borbi protiv nadutosti i gasova u stomaku, Flobian deluje direktno na uzrok problema jer sprečava vezivanje štetnih bakterija, kao i apsorpciju njihovih toksina, i na taj način smanjuje nastajanje gasova u stomaku. Sa jednom kesicom ili kapsulom Flobian-a dnevno, na 100% prirodan način se možeš rešiti nadutosti i sprečiti da se slična situacija ponovi. Flobian smanjuje nadutost u stomaku, eleminiše gasove, otklanja bol u stomaku, reguliše pražnjenje creva i popravlja sve gastrointestinalne funkcije što znači da više nećeš imati problema sa nervoznim crevima – baš kada ne treba!

Flobian kutija i flow pack 3 najneprijatnije situacije + kako da se izvučeš

Sretneš osobu koju poznaješ i – ne možeš da se setiš njenog imena!

OK, upoznali ste se nedavno, ali zašto nisi zapamtila njegovo/njeno ime? Da li si ga uopšte čula? Da li si se potrudila da ga zapamtiš?

Male su verovatnoće da ćeš u neobaveznom ćaskanju kojem oboje oduševljeno pristupate kao da se niste videli sto godina morati da izgovoriš naglas ime, ali definitivno je neprijatno pričati sa nekim za koga nemaš pojma ko je zapravo. Zamisli još da ti kaže da pozdraviš nekoga – hej, pozdravio/la te je… ma znaš sigurno… hm… Jednostavno – ne!

Kao što rekoh, ne verujem da ćeš morati da se toj osobi obratiš ličnim imenom, ali kako bi ovakav blam sprečila u budućnosti, prilikom upoznavanja sa novom osobom jednostavno ponovi njeno ime: “Ćao, ja sam Jelena.” “Ćao, Jelena, ja sam Ivana.” Ovo je psihološki trik koji garantovano pali, a takođe možeš i ime te osobe povezati sa osobom koju već poznaješ, a koja se zove isto.

Teško je samo kada se osoba zove Jelena, a tebi jednostavno liči na Milicu – nekim osobama prosto ne stoji njihovo ime i ne možeš da ih povežeš na taj način, ali tu već ne znam šta možeš da radiš, jer ni sama nisam pronašla rešenje za taj problemčić…

A koji je tvoj najveći blam i kako si ga “preživela”? Piši mi u komentaru!

Naslovna fotografija: instagram.com/ourlifestylechoices

Ivana

Comments