Da sam čitalac, a ne autor ovog teksta, bez razmišljanja, a gotovo iz očajanja, “kliknula” bih na ovaj tekst kako bih saznala šta to još mogu da uradim sa svojom tankom kosom koja mi je zadala toliko muka da sada već ozbiljno razmišljam da li bi vraćanje na kratku, pixie frizuru zapravo bilo dobro rešenje! 

Tanka kosa, makar u mom slučaju, jeste nežna, meka i može da izgleda lepo i negovano bez mnogo truda, ali činjenica je da jednostavno nema volumena i da se jako brzo prlja zbog čega je gotovo neophodno prati je svakog dana. Iskreno, to me prilično nervira jer me nekako ograničava i obavezuje – šta ako neke večeri ne spavam kod kuće? Ah, pa da, zna se – frizura će u tom slučaju sutradan biti messy punđica koja je messy samo zahvaljujući toni šampona za suvo pranje!

I tako, dok su mi svi pričali kako mi je kosa divna i zdrava, ja sam uporno bila nezadovoljna činjenicom da nije bujna, gusta i raskošna ili, još bolje, kovrdžava. Međutim, nakon silne borbe da svojoj tankoj kosi udahnem novi život i volumen, i nakon razmišljanja o šišanju koje mi je malopre sinulo, takođe u jednom majušnom trenutku, shvatila sam da jednostavno moram da prihvatim svoju kosu takvu kakva je jer neke ekstremne promene tu nema. Da prihvatim, i da pronađem način kako ću je stilizovati tako da ona svakog dana izgleda najbolje moguće. S obzirom na to da od šminke doslovno koristim samo maskaru (ponekad) i gel za obrve (svakodnevno), moram na neki drugi način da iskažem svoju ženstvenost, zar ne?

Moram da priznam da mi je malo laknulo kada sam otkrila da i Kristina Bekvalac ima sličan problem sa kosom. Nekako uvek mislimo da su poznate ličnosti u svemu bolje od nas i da se njima ovakvi beauty problemi ne dešavaju, a u stvari, i one se suočavaju sa istim, a ponekad i gorim! Upravo zato, njeni mali saveti će ti sigurno koristiti, baš kao i Philips uređaji za stilizovanje kose zahvaljujući kojima ćeš postići sjajnu frizuru svakog dana – čak i sa tankom kosom!

Ne izbegavaj sušenje kose fenom – ali pažljivo biraj fen!

Tanku kosu bi trebalo da sušiš fenom iz dva razloga: najpre, jedino tako možeš da postigneš volumen (naročito ako kosu prebaciš preko glave i sušiš je “naopako”), a zatim i zato što toplota najčešće aktivira proizvode za negu ili stilizovanje za postizanje volumena kose. Naravno, kako kosu ne bi oštetila, izbor fena je jako bitan, a Kristina u tom slučaju preporučuje Philips Pro sa 2300 W za brzo sušenje koji samim tim manje šteti kosi. Ovaj model ima inovativni i jedinstveni usmerivač Style&Protect koji sprečava pregrevanje kose dok je istovremeno precizno oblikuje zahvaljujući mlaznici od 6 milimetara. Kao da si došla iz salona, a zapravo si se sama isfenirala – zar ne želimo sve to?!

kristina bekvalac x philips 3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Ispravljanje je najlakši način da tvoja kosa izgleda dobro svakog dana!

Kada ne znaš šta da radiš sa kosom, samo znaš da želiš da ona izgleda besprekorno, najlakše i najbrže rešenje je svakako – ispravljanje. Kristina uvek ispravlja kosu od sredine kako bi zadržala volumen postignut feniranjem u korenu, ali i dobila uredne i precizno stilizovane krajeve koje njena frizura zahteva. Ovakav željeni efekat, Kristina je postigla Philips Pro presom koja pruža najbolje što aparat za ispravljanje kose može da ponudi: fleksibilne ploče od titanijuma sa najboljom provodljivosti toplote za brzo ispravljanje uz optimalan pritisak. Presa se zagreva za samo 10 sekundi, a zahvaljujući digitalnoj kontroli temperature i naprednoj tehnologiji, temperatura je ravnomerno raspoređena čime se sprečava stvaranje vrućih mesta koja oštećuju kosu. Pretpostavljam da si već pronašla svoju novu omiljenu frizuru za svaki dan!

kristina bekvalac x philips 1 3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Ukoliko želiš vizuelno gušću i kosu sa više volumena koristi uvijač u obliku kupe!

Realno, sve žene koje imaju tanku kosu bespogovorno veruju u stari dobri trik za vizuelno gušću i kosu sa više volumena – lokne! Za tanku kosu su idealni uvijači u obliku kupe, kao što je Philips Glam Shine koji ima jedinstveni indikator spremnosti lokne te pomaže u oblikovanju jednakih lokni i štiti od pregrevanja, što je vrlo bitno ukoliko imaš tanke vlasi. Uz čak 9 postavki temperature, moći ćeš da prilagodiš uređaj svojoj kosi i postigneš savršenu frizuru brzo i bez brige da ćeš je oštetiti. Kristina prilikom uvijanja koristi još jedan trik – kosu uvija od temena, a ne od sredine, kako bi postigla razbarušen efekat i raskošan volumen od korena do krajeva. 

kristina bekvalac x philips 2 3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Produkcija: WANNABE MEDIA

Ivana

Comments