Posle veoma uspešno održanog prvog ciklusa Belgrade Demo Fest Live, tokom kojeg se predstavilo mnogo izvođača iz svih krajeva Srbije, sledi četvrtfinale u okviru koga će nastupiti 32 benda, koji su prolaz u ovu fazu obezbedili na osnovu glasova publike i žirija.

Belgrade Demo Fest Live, kao jedinstvena manifestacija ovog tipa, na jednom mestu okupio je najbolje demo sastave iz države. Među učesnicima našli su se žanrovski šaroliki izvođači, a veliki broj je i onih koji su već učestvovali i osvajali visoke pozicije na drugim festivalima u regionu, što je samo još jedan dokaz atraktivnosti ove manifestacije.

Četvrtfinalne večeri održavaće se od 15. maja do 1. juna, takođe u beogradskom klubu “Blue Moon” (Zmaj Jovina 4), a svake večeri ponovo će dalje, ovoga puta u polufinale, ići po dva benda – jedan na osnovu glasova publike i jedan na osnovu glasova žirija koji, pored predsednika Branimira Loknera, čine etablirana imena iz sveta muzike (muzičari, menadžeri, producenti, promoteri, itd.). Osim njih, na kraju večeri biće proglašen i trećeplasirani bend koji se može nadati učešću u polufinalu. Po završetku svih osam četvrtfinalnih večeri organizatori će na osnovu mišljenja žirija u polufinale uvrstiti još dva najkvalitetnija trećeplasirana benda.

110 32 benda u četvrtfinalu Belgrade Demo Fest Live

Na jednom mestu okupio je najbolje demo sastave iz države

Raspored nastupa bendova u četvrtfinalu može se pogledati ovde. Nastupi svake večeri počinju u 22h, dok se vrata kluba “Blue Moon” otvaraju jedan čas ranije. Cena ulaznice je 200 dinara.

Veliko finale Belgrade Demo Fest Live održaće se u kultnom prostoru, bašti KST-a, 23. juna.

Comments