13. novembra održana je tradicionalna dodela nagrada i koktel povodom uspešno završenog 36. Perwoll Fashion Week-a.
Tokom večeri zvanično nam je predstavljen Belgrade Shopping Guide koji je Click team realizovao u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, a zatim su sumirani rezultati više stručnih žirija koji su, svako iz svog ugla, sagledavali i vrednovali kreacije i rad učesnika 36. Perwoll Fashion Weeka.

Dobitnici zajednicka fotografija 1 36. Perwoll Fashion Week – Dodela nagrada i promocija Belgrade Shopping Guide a

Časopis BAZAR neraskidivo vezan za Beogradsku nedelju mode tradicionalno dodeljuje nekoliko nagrada koje su već duži period stvar prestiža. Glavna i odgovornu urednica Ivana Filipović dodelila je BAZART nagrade i to: „Mara Kranjc” nagradu za najbolju kolekciju Igoru Todoroviću i Bazart nagradu za ličnost od stila Branislavi Antović.

Renomirani italijanski modni magazin GRAZIA dodelio je nagrade za najbolju reviju i najbolju manekenku. Gabriela Vinković i Lara Milanović uručile su nagrade Jasenki Stekić ispred Fashion Compny za najbolju reviju 36. Perwoll Fashion Weeka – Jeansomania, odnosno Anđeli Ilić kao najboljoj manekenki.

Magazin Esquire podržao je Beogradsku nedelju mode izborom najbojeg muškog modela. Konkurencija je bila dobra, kvalitetnih muških modela je sve više na našem tržištu, a glavni urednik Esquire-a, Milan Nikolić nagradu je uručio manekenu Modnog studija Click Nemanji Grubišiću.
Kompanija Textil iz Užica želeći da pomogne razvoj domaće modne scene, a posebno one koji tek stupaju u profesionalne vode ustanovila nagradu pod nazivom Textil Young Designer Award, koja pripada najboljem mladom modnom kreatoru. Nagradu je kreatorki Sonji Jocić uručila gospođa Valentina Milojević ispred kompanije Textil Užice.

Jedan od najčitanijih magazina na našem tržištu, magazin “Lepota i zdravlje” dodeljuje nagrade za najbolju šminku i frizuru, vrlo bitne elemente svake modene revije. Urednicu lepote, Zorana Stojković je nagradu za najbolju šminku uručila timu Castle of Skill za njihov rad na reviji Georgea Stylera, dok je nagrada za najbolje frizure ovog Fashion Week otišla u ruke Matrix timu za hair styling revije Igora Todorovića.

Jedan magazin, koji je odskoro na našem tržištu pravi je sinonim za glamur i raskoš, radi se o dugo očekivanom Harper’s Bazaaru, a Petar Janošević, glavni i odgovorni urednik prestižnog magazina za prvog laureat nagrade za poseban doprinos razvoju kvalitetnog modnog stvaralaštva proglasio je Igora Todorovića.

Najpoznatiji svetski modni časpis, magazin Elle, dodeljuje nagradu Elle Fashion Awards za najupečatljiviju reviju na Beogradskom Fashion Week-u. Nenad Janjatović, modni urednik Elle-a uručio je nagradu mladoj dizajnerki Sonji Jocić.
Jedna od nagrada koja nosi specifičnu vrednost za svakog dizajnera, jer nosi ime njihovog kolege, jeste priznanje “Boris Nikolić” koje dodeljuju medijska kuća B92 i Beogradska nedelja mode. Dobitnik dobija novčanu nagradu od kuće B 92 za izradu svoje naredne kolekcije, a Belgrade Fashion Week mu omogućava besplatno učešće na narednoj Nedelji mode. Nagradu je ispred RTV B92 uručila Ivana Konstantinović, dizajnerki Milici Vukadinović.

Organizatori su najavili da će se naredna, 37. po redu Nedelja mode održati u periodu od 27. marta do 2. aprila 2015. godine!

U Diva Loungeu Grand Casina Beograd, upriličena je promocije novog izdanja Belgrade Shopping Guide-a. Uz izložbenu postavku modela dizajnera i brendova čije strane se mogu pronaći u ovom vodiču, prisutnima su se obratili direktor Modnog studija Click Nenad Radujević i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Belgrade Shopping Guide izlozbena postavka 2 36. Perwoll Fashion Week – Dodela nagrada i promocija Belgrade Shopping Guide a
S obzirom na sve atraktivniju shopping ponudu u našem gradu i atraktivnost revija, brojnih domaćih modnih kuća, brendova i dizajnera, Modni studio Click kao organizator Beogradske nedelje mode, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda je plasirao novo izdanje Belgrade Shopping Guide kao tematsko izdanje turističkog vodiča, kojim se promoviše Beograd kao “city break” destinacija.

Belgrade Shopping Guide je džepno dvojezično izdanje (srpski i engleski jezik) turističkog vodiča sa informacijama o najatraktivnijim lokacijama za shopping koji na adekvatan način informiše, pre svega goste Beograda, ali i same Beograđane ljubitelje mode i shoppinga. Sadržaj za shopping je podeljen u nekoliko segmenata: Srpski brendovi, Internacionalni brendovi, Domaći dizajneri, Shopping list (index svih prodajnih objekata predstavljenih u vodiču), a tu je i Mapa koja korespondira sa oznakom svake radnje iz samog vodiča.

Pored navedenih shopping informacija, vodič sadrži segment Best of Belgrade koji predstavlja domaće specifičnosti u domenu life style-a, zabave i gastronomije, zatim kalendar najznačajnijih festivala i informacije o turističkim atrakcijama.

Comments