Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

37. Black ‘n’ Easy Fashion Week: Drugo veče

37. Black ‘n’ Easy Fashion Week: Drugo veče

1/2

Obaveštavamo vas da je sinoć u okviru 37. Black ‘n’ Easy Fashion Week-a u Etnografskom muzeju održana modna konferencija, na kojoj se govorilo o odgovornom dizajnu koji predstavlja odnos modne industrije prema ekologiji i zaštiti životne sredine. Razgovor je simbolično održan na Svetski dan zemlje čime je podvučena potreba za preispitivanjem odgovornosti koju modna industrija, ali i druge industrije imaju prema brizi i očuvanju planete, kao i želja da se ukaže na ekološku svest o sve većem narušavanju balansa naše životne sredine.

Nakon konferencije održana je promocija knjige “Dobar dizajn”, autorke Tijane Popović Pješčić. Ovo je prva publikacija na srpskom jeziku koja se bavi analizom odgovornog dizajna i odnosom primenjene umetnosti prema ekologiji i zaštiti životne sredine. Knjiga kroz istorijski razvoj dizajna – osvrtom na prošlost, analizirajući trenutnu situaciju u savremenoj umetnosti, industriji i društvu, ostavlja prostor da čitalac formira vlastiti stav o budućnosti i smeru koji je ispravan i kojim se odgovornim dizajnom može uticati na pozitivne tokove i opšti boljitak.

DJT1183 37 BFW Dobar dizajn promocija knjige net 37. Black ‘n’ Easy Fashion Week: Drugo veče

Pojam dizajn je u kontekstu ironičnog savremenog imperativa danas predstavljen kao nepoznanica koja nas napada sa svih strana, neočekivano i veoma direktno, čak agresivno, upravo kao što je to slučaj i sa terminom održivi razvoj. Demisitifikacijom izlizanih termina koji se koriste bez imalo smisla svakodnevno, u najrazličitijim kontekstima i kombinacijama, čitaocima je kroz veoma jasne forme, analizom i primerima iz svakodnevnog života, predstavljen pravi značaj dizajna i održivog razvoja.

Editors choice